DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kurtarma ekibi görev harcırahlarını depremzedelere bağışladı

Adıyaman’ın Besni ilçesinde arama kurtarma çalışmalarında görev alan Taşköprü Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Ekipleri, görev harcırahlarını bağışladı.

Kurtarma ekibi görev harcırahlarını depremzedelere bağışladı
15.02.2023 13:01
A+
A-

"Asrın felaketi" olarak nitelenen merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman’ın Besni ilçesine Kastamonu’dan ilk gün giden Taşköprü ekibi, bölgede çok sayıda arama kurtarma çalışmasına katıldı.

Taşköprü ekibi, depremden 44 saat sonra, 9 saatlik çalışma sonucu Rukiye Kaçmaz’ı sağlıklı bir şekilde enkaz altından çıkartarak sağlık ekiplerine teslim etti. Ekip daha sonra 6 yaşındaki Hacer Kaçmaz’ı ve Hatice Metin’i enkazdan çıkardı.

bölgesindeki çalışmalarını tamamlayarak Taşköprü ilçesine dönen ekip, Kaymakam Bekir Özen ve Belediye Başkanı Abdullah Çatal tarafından teşekkür ve başarı belgesi ile ödüllendirildi.

Müdürü Uğur Karaduman, Bağkur Apartmanı’nda ve kızını kurtardıkları anı hiç unutmayacağını söyledi.

Karaduman, Belediye Başkanı Çatal’ın talimatı ile 4 kişilik ekiple deprem bölgesine ilk gün gittiklerini belirtti.

"Kurtardığımız Rukiye Kaçmaz’ın dedikleri halen kulağımda. ‘Kızım da orada, kızımı da kurtarın’ demesi yüreğimde kaldı. Hemen 6 yaşındaki kızımızla sesli iletişime geçerek, 3 saatlik bir çalışmanın ardından Hacer kızımızı sağ salim çıkarttık. Umudumuz o kadar yüksekti ki hemen başka bir enkaz alanına geçerek, 4 saatlik süren enkaz çalışmamızda Hacer Metin’i enkazdan çıkarttık. Ben ve personelimiz her bir adımda daha büyük umutlarla çalışmalarımızı sürdük. Hayatımda Bağkur Apartmanı’nın ayrı bir yeri var. Altı yaşındaki Hacer’in o gözlerindeki mutluluğunu hiçbir zaman aklımdan silemem."

Karaduman, ekip olarak ortak karar aldıklarını da dile getirdi.

"Görev harcırahları olarak bizlere verilen toplam 8 bin lirayı AFAD’a bağışlayarak, depremden etkilenen vatandaşlarımızın bir nebze de olsa yaralarının sarılmasında faydamız olsun istedik. Rabb’im bir daha böyle acılar göstermesin, vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerim."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.