DOLAR 32,4838
EURO 34,6779
ALTIN 2407,208
BIST 10045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İki kolu olmayan genç ağzıyla Devlet Bahçeli’nin resmini çizdi

Ankara’da yaşayan Yusuf Akgün, küçükken tırmandığı direkte elektrik akımına kapılarak kollarını kaybetti. Ancak o hiçbir zaman pes etmedi, ağzıyla resim yapmayı öğrendi.Çizdiği portrelerden biri de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ait.

İki kolu olmayan genç ağzıyla Devlet Bahçeli’nin resmini çizdi
22.01.2023 11:01
A+
A-

Yusuf Akgün 6 yaşındayken direğine tırmanmasıyla kollarını yitirdi. Masasının başına Devlet Bahçeli’nin portre çalışması için geçti.

16 saatlik çalışmayla Bahçeli’nin portresini ortaya çıkardı.

Ağzıyla resim çizmeyi öğrendi

Yusuf Akgün, geçirdiği kazanın ardından kollarını kaybetse de hayal kurmaktan hiç vazgeçmedi. Her geçen gün yeni hedefler belirledi kendine. Ağzıyla resim çizmeyi öğrendi. O resimlerden biri de Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye aitti.

Akgün, "Devlet Bey benim için bizim bir milli mirasımız. Siyaset bir yana vatan, millet sevgisi beni daha çok etkilemiştir. Bu duygudan esinlenerek kendisine bu hediyeyi hazırladım" dedi.

Bahçeli’den Akgün’e teşekkür telefonu

Kendisine ulaştırılan resim sonrası Bahçeli, bu emeğe kayıtsız kalmadı. Teşekkür için Akgün’ü aradı.

Yusuf Akgün, Çevre, Şehircilik ve Bakanlığı’nda çalışıyor. Portresini çizdiği isimler arasında Bakan da var.

Akgün’ün en büyük isteği kendi gibi resme meraklı engelli bireylere vermek.

Haber: Ahmet Furkan Arvas

Kamera: Fatih Acar

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.