DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Göçük altından çıkıp arama kurtarma çalışmalarına katıldı

Hatay’da ailesiyle birlikte göçük altındandan kurtulan Kemal Dede, ailesini memleketine gönderip komşuları için arama kurtarma çalışmalarına katıldı.

Göçük altından çıkıp arama kurtarma çalışmalarına katıldı
15.02.2023 11:01
A+
A-

merkezli iki büyük depremden en çok etkilen illerden Hatay’da yaşayan Kemal Dede, yıkılan binanın enkazında kaldı. Dede ve ailesi, göçük altından kendi imkanlarıyla çıktı. Ailesini memleketi Trabzon’a gönderen Kemal Dede, arama kurtarma çalışmalarına katılmak için kentte kaldı.

Komşularının kurtarılması için çalışmalara katılan Dede, ”4’üncü kattaydım. Çatı katıyla birlikte 7 kat. Ben yatak odasında uyuyordum. 14 yaşındaki ikiz kızlarım ve eşim salonda uyuyordu. Sarsıntıyla uyandım. Hemen salona geçtim. Orada çok arttı şiddeti. Binamız eski olduğu için de yıkılacağını anladık. hem alttan hem sağdan sola salladığı gibi en son birkaç saniye durdu. Dinamit koymuş gibi patlama oldu ve yerle bir olduk. Binanın yıkıldığını anladık. Göçük altında 2 saat kadar kaldım. Çöktüğümüzde üst katımdaki komşularım bizim dairedeydi. Katlar birleşmiş. Kendi çabalarımızla çıkmaya çalıştık. Tuğla yığınlarını birbirimizin üzerinden kaldırdık. Kendi imkanlarımızla çıktık. Biz çıktığımızda benim 4’üncü kattaki evim yolla aynı seviyedeydi." diyerek yaşadıklarını anlattı.

"Çalışmalara yardım ediyorum"

15 komşusunun yaşamını yitirdiğini belirten Dede, ”Hala göçük altında öğretmen arkadaşım enkaz altında. Diğer Ahmet adlı komşum cihazlarla ses duydular ve onu yaşıyor umuduyla çalışmalar devam ediyor. Allah’tan ümit kesilmez. Çocuklarımı memleketim Trabzon’a gönderdim. Ben sokakta kalıyorum. Binadakilerin hangi katta oturduğunu bildiğim için gitmedim. Arama kurtarma çalışmalarına yardım ediyorum. 12 kişiyi sağ olarak çıkardık. Diğerlerinin kurtarılması için hala çalışmalar devam ediyor.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.