DOLAR 32,5765
EURO 34,7953
ALTIN 2513,758
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Depremzedelere yakacak desteği sürüyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illere 21 bin 321 ton yakacak odun sevkiyatı gerçekleştirildi.

Depremzedelere yakacak desteği sürüyor
16.02.2023 12:01
A+
A-

Tarım ve Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) yetkililerinden alınan bilgiye göre, orman teşkilatı, 11 ili etkileyen merkezli depremler sonrası, koordinatörlüğünde arama kurtarma çalışmaları başta olmak üzere pek çok alanda desteğini sürdürüyor.

"Asrın felaketi"nin ardından yurt genelinde iş makinelerini, personel ve Orman Arama Kurtarma Timi (ORKUT) ekiplerini bölgeye gönderen OGM, Afyonkarahisar’da bulunan tamir bakım atölyesinde üretilen konteyner ve seyyar tuvaletleri söz konusu illere sevk etti.

Depremzedelerin temel ihtiyaçları için su tankı bulunan araçlarla sürekli su takviyesi yapılırken yurdun dört bir yanındaki OGM personelince gıda, kıyafet, tıbbi malzeme, battaniye gibi temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardım kolileri hazırlanarak düzenli şekilde bölgeye gönderiliyor.

Yakacak odun sevkiyatı sürüyor

ve doğal gazın kontrollü verildiği bölgede, soğuk hava nedeniyle en büyük ihtiyaçlardan olan yakacak odun konusunda da yurt genelinde seferberlik yürütülüyor. OGM koordinasyonunda felaketinin ilk gününden itibaren firmaların, kooperatiflerin ve vatandaşların desteğiyle bölgeye yakacak odun sevkiyatı yapılıyor.

Sevkiyatlar aralıksız sürerken bugüne kadar bölgeye 21 bin 321 ton yakacak odun desteği sağlandı. Bu kapsamda, Adana’ya 546 ton, Adıyaman’a 3 bin 300 ton, Gaziantep’e 2 bin 100 ton, Hatay’a 5 bin 800 ton, Kahramanmaraş’a 7 bin 200 ton, Kilis’e 50 ton, Malatya’ya 674 ton, Osmaniye’ye 1636 ton ve Şanlıurfa’ya 15 ton yakacak odun desteği yapıldı.

Bu desteklerin 4 bin 186 tonu deprem bölgesinin kendi kaynaklarından sağlanırken, 17 bin 135 tonu ise başta OGM’nin ülke genelindeki depolarından olmak üzere kooperatifler ile vatandaşların kendi çabalarıyla oluşturuldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.