DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2393,265
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Depremzedeler KYK yurtlarına yerleştiriliyor

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından evleri yıkılan veya hasar gören afetzedeler Türkiye’nin dört bir yanındaki KYK yurtlarında misafir ediliyor.

Depremzedeler KYK yurtlarına yerleştiriliyor
14.02.2023 15:01
A+
A-

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler 10 ilde yıkıma neden oldu.

Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürerken, bir yandan da depremin yaraları sarılıyor.

Evi yıkılan veya hasar gören afetzedeler, çevre illerdeki KYK yurtlarında misafir ediliyor.

Yurtlarda barınma, yemek, kıyafet ihtiyaçlarının yanı sıra psikolojik destek de veriliyor. Depremzede çocuklar için oyun alanı oluşturululuyor.

"Adeta küçük kıyameti yaşadık"

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinden Nevşehir’deki yurda giden Mustafa Arslan "Orada her iki depremi de yaşadım. 2-3 gün araçların içerisinde kaldık. Daha sonra kendi imkanlarımızla Nevşehir’e gelerek KYK yurtlarına yerleştik. Nevşehir halkı bize her türlü ilgi ve alakayı gösterdi. Bu hizmetten mahcup bile oluyoruz. Milletimiz necip bir millet, Nevşehir halkı da bu konuda elinden gelenin fazlasını yaptı" sözlerini kullandı.

Depremzede Hakan Özkesen ise "Adeta küçük kıyameti yaşadık. 54 yaşındayım böyle bir şey görmedim. Halen depremler devam ediyor. Kendimizi Elazığ’a attık. Yurt çok güzel. Allah devletimize zeval vermesin. Allah devletimizi baki kılsın" diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.