DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Depremde hasar gören demir yolları onarılıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden geçen toplam 1275 kilometrelik demir yolu hattında hasar meydana geldi. Ekiplerin çalışmasıyla bin 60 kilometrelik hat, onarılarak yeniden ulaşıma açıldı.

Depremde hasar gören demir yolları onarılıyor
15.02.2023 14:01
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ve Taşımacılık A.Ş.’nin ile koordineli olarak bölgesinde yaptığı çalışmalar sonucu toplam bin 275 kilometrelik demir yolu hattında depremin etkisiyle hasar oluştuğu belirlendi.

Yapım ekiplerinin çalışmasıyla bin 60 kilometrelik hat, bakım ve onarımı yapılarak yeniden ulaşıma açıldı.

[Fotoğraf: DHA]

İslahiye-Fevzipaşa, Fevzipaşa-Nurdağı, Köprüağzı-Kahramanmaraş, Pazarcık-Malatya hatlarını kapsayan 215 kilometrelik demir yolunda ise çalışmalar sürdürülüyor.

Depremler nedeniyle gar ile istasyonlarda bekleyen ve seyir halinde olan 16 yük vagonu ve 4 vagondan oluşan 1 seti de yoldan çıkarak, orta ve ağır şekilde hasar aldı.

[Fotoğraf: DHA]

Ayrıca 307 yük vagonu, 9 lokomotif, kapanan hat kesiminde mahsur kaldı. Vagonların büyük bölümü kaldırıldı, kalan lokomotif ve vagonları kurtarma çalışmalarına da devam ediliyor.

Öte yandan afet bölgesine konvansiyonel hatlar ve yüksek hızlı trenler (YHT) ile 186 sefer düzenlendi ve 34 bin 889 afetzedenin tahliyesi sağlandı.

Bu trenlerle 458 gönüllü doktor ve 2 bin 700 askeri personel, deprem bölgesine sevk edildi. Ayrıca depremden sonra çeşitli gar ve istasyonlardaki 100’e yakın vagonda yaklaşık 6 bin afetzede misafir edildi.

[Fotoğraf: DHA]

Afet bölgesine gönderilen 30 yük treni ile 628 yaşam konteyneri, 52 seyyar tuvalet, jeneratör, 69 vagon gıda, su, giyim, ısıtıcı, hijyen ve insani yardım malzemesi nakledildi.

Bunların dışında ve başta olmak üzere deprem bölgesine gidecek yaşam konteyneri yüklemeleri sürüyor. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.