DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

"Afetzede Aktarım Treni" ile 845 kişi Mersin’e taşındı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenlerin seyahatlerine destek olmak amacıyla işletilen “Afetzede Aktarım Treni” ile 49 kişi Mersin’e getirildi.

"Afetzede Aktarım Treni" ile 845 kişi Mersin’e taşındı
09.02.2023 20:01
A+
A-

Hatay, İskenderun ve Osmaniye’de depremden etkilenen vatandaşların Adana, Tarsus ve Mersin’e seyahatlerine "Afetzede Aktarım Treni" ile destek olunuyor.

Hatay’ın İskenderun ilçesinden bugün yola çıkan ve 49 depremzedeyi taşıyan tren, Garı’na ulaştı.

ve koordinesinde tren garına ulaşan depremzedeler, Silifke ilçesindeki Kampı’na götürüldü.

Dün seferlerine başlanan "Afetzede Aktarım Treni" ile şu ana kadar Mersin’e 845 kişinin getirildiği ve bunlardan 210’unun Silifke ilçesindeki kamp ve yurtlara yerleştirildiği öğrenildi.

"İskenderun ölü şehir oldu"

Hatay’ın İskenderun ilçesinden trenle Mersin’e gelen Cemile Demir (70), depremin yaşadıkları ilçede büyük hasarlar oluşturduğunu anlattı.

Tarifsiz bir acı yaşadıklarını aktaran Demir, "Zor kurtulduk. Depremin yaşattığı olumsuzluklardan kaçabilmek için torunumla Mersin’e oğlumun evine geldik. anında evimdeydim. Bizim binamız 20 yıllık, yıkılmadı çok şükür ama diğer binaların çoğu yıkıldı. Orada durum çok vahim. İskenderun ölü şehir oldu." diye konuştu.

Cemile Demir’in torunu Zeki Demir (20) de depremde ilçelerinde çok sayıda evin yıkıldığı kaydetti

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.