DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

100 bin depremzede otellere yerleştirildi

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında yaklaşık 100 bin afetzede 21 ildeki otellere yerleştirildi. Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Çorabatır, sezon sebebiyle kapalı olan otellerin açtırıldığını söyledi.

100 bin depremzede otellere yerleştirildi
13.02.2023 14:01
A+
A-

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) öncülüğünde bölgesindeki AKTOB, ALTİD, MASTOB, KETOB ve Türkiye’nin diğer bölgelerindeki bölge birliklerinin çalışmalarıyla otellere yerleştirilen depremzede sayısı 100 bine ulaştı.

Depremzedelerin büyük bölümü organizasyonuyla uçaklar ve otobüslerle, bazıları da kendi araçlarıyla Antalya, Muğla, gibi iller başta olmak üzere birçok ile nakledildi.

Antalya Valiliği’nin verilerine göre, kentteki otel ve kamu kurumlarına ait misafirhanelere yerleştirilenlerin sayısı 55 bini aştı.

Oteller haricinde öğretmenevi, polisevi gibi birçok kamu kurum ve kuruluşlarına ait misafirhane ve sosyal tesislere de Antalya’da 5 bini aşkın depremzede yerleştirildi.

"Kapalı otelleri açtırıyoruz"

TÜROFED’den edinilen bilgiye göre ise, Antalya, Alanya, Manavgat, Fethiye, Bodrum, Marmaris, Kapadokya, Kuşadası, İzmir, Çanakkale, Denizli, Afyonkarahisar, Isparta, Mersin, Balıkesir, Bursa, Ankara, Bolu, Samsun, Diyarbakır, ve bu kentlerin ilçelerinde açık otellerde belirli kontenjanlar oluşturuldu.

Özellikle de hem Akdeniz hem de Ege bölgesinde kış dönemi nedeniyle kapalı oteller açtırılarak, devreye alındı. TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, şu ana kadar bölgesinden AFAD ve Valilikler koordinasyonunda 21 ildeki otellere yerleştirilen depremzede sayısının 100 bine ulaştığını söyledi.

Çorabatır, "Sezon nedeniyle geçici süre kapalı olan otelleri açtırıyoruz. Bu süreci hep birlikte aşacağız" dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.