DOLAR 32,5087
EURO 34,9139
ALTIN 2422,794
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Geleceğin sanatçıları DEÜ’lü olmak için yarışıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nde, özel yetenek sınavı heyecanı başladı.

Geleceğin sanatçıları DEÜ’lü olmak için yarışıyor
22.08.2023 13:15
A+
A-

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nde, özel yetenek sınavı heyecanı başladı. Resim sanatından oyunculuğa, sahne sanatlarından müzikolojiye, grafik sanatlardan heykele kadar farklı dallarda düzey ve yeterliliklerini sergileyen aday öğrenciler, yeni eğitim-öğretim yılında DEÜ’lü olabilmek için ter döküyor. Bu yıl 4 bin 666 öğrencinin başvuru yaptığı ve 25 Ağustos tarihine kadar sürecek olan DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nin yetenek sınavları hakkında konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Sanatsal yaratıcılığı teşvik etme ve geleceğin sanatçılarını yetiştirme misyonunu sürdürüyor, belki de hayatlarının en önemli sınavlarından birini veren tüm aday öğrencilere başarılar diliyoruz” dedi.

Türkiye’nin saygın üniversitelerinden birisi olan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nde, heyecanla beklenen özel yetenek sınavı maratonu başladı. 21-25 Ağustos tarihleri arasında DEÜ’nün farklı yerleşkelerinde gerçekleştirilecek olan yetenek sınavlarına öğrencilerden rekor sayıda başvuru geldi. Geçen yıl 3 bin 350 öğrenci sınavlara katılmak için başvuru yaparken, bu yıl sayı 4 bin 666’ya yükseldi. Türkiye’de ilklerin öncüsü DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’ne kabul edilebilmek için yazılı ve sözlü sınavları da kapsayan özel yetenek sınavlarına giren aday öğrenciler, jüri önünde eğitim görmek istedikleri alanlarda teorik ve teknik yeteneklerini göstermeye devam ediyor. Yetenek sınavlarına giren öğrencilerden 390’ı, çağdaş yaklaşımlarla eğitim programları sunan DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nde okuma imkânı yakalayacak.

 

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDAN

Sınav sürecine ve fakültenin güncel çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulunan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Türkiye’de ilklerin öncüsü Güzel Sanatlar Fakültemiz, sanatsal yaratıcılığı teşvik etme ve geleceğin sanatçılarını yetiştirme misyonunu sürdürüyor. Ülkemizin dört bir yanından DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nde eğitim görmek isteyen aday öğrenciler, belki de hayatlarının en önemli sınavlarından birini bugünlerde veriyor. Tüm adayların heyecanını paylaşıyor, onlara başarı dileklerimizi iletiyoruz. Sınavlar sonrasında DEÜ ailemize katılacak genç mensuplarımıza, şimdiden öğrenim hayatlarında başarılar diliyoruz” dedi.

 

BAŞARILAR KALİTENİN GÖSTERGESİ

DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ulusal ve uluslararası yarışmalardaki başarılarına dikkat çeken Rektör Hotar, “Bu başarılar, fakültedeki eğitim kalitesinin bir göstergesi olarak ön plana çıkıyor. Yine fakültemiz, sanatın farklı alanlarını keşfetmek isteyenleri çeşitli sergi ve etkinliklerle buluşturuyor. Öğrenci ve öğretim üyelerinin katkılarıyla düzenlenen sergiler, şehirde sanatsal bir atmosfer oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

 

ÇOK YÖNLÜ EĞİTİM

Fakültenin öğrencilere sadece sanatsal beceriler kazandırmadığının altını çizen Rektör Hotar, “Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültemiz, yaratıcı potansiyeli olan bireyleri bir araya getirerek, sanatın ve kültürün gelişimine katkı sağlamayı sürdürüyor. Fakültemiz, öğrencilerine sadece sanatsal beceriler kazandırmakla kalmayıp; aynı zamanda düşünsel derinlik, eleştirel düşünme ve kültürel farkındalık gibi yetkinlikler kazandırmayı hedefliyor. Bu kapsamda öğrencilerimize, sadece sanat dünyasında değil; aynı zamanda toplumun farklı alanlarında da etkili bireyler olma fırsatı sunmaktadır. Gelecekteki sanatçıları yetiştirme misyonu doğrultusunda çalışmalarını sürdürecek olan fakülte, sanatseverlere ve öğrencilere ilham vermeye bundan sonra da devam edecek” açıklamasını yaptı.

 

GÖRÜNÜRLÜĞÜ ARTIYOR

DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’ne aday öğrencilerin ilgisine ilişkin konuşan DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Öztuna ise şunları kaydetti: “Fakültemizin ülkemize ve dünya kültürüne sağladığı katkıların görünürlüğü giderek artıyor. Bu da beraberinde fakültemizin daha çok tanınmasını, tercih edilmesini sağlıyor. Özel yetenek sınavına olan ilgiyi de bu bağlamda değerlendirebiliriz. DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nde birbirinden kaliteli anasanat ve anabilim dalları bulunuyor. Başvuru sayıları bu bağlamda değerlendirildiğinde çok sürpriz saymayabiliriz. Kazanacak olan öğrencilerimize şimdiden yeni eğitim-öğretim yıllarında başarılar diliyorum.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.