DOLAR 32,5489
EURO 34,8471
ALTIN 2428,118
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yeşil Bayraklı!

Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediyesi, son 4 yılda ilçeye 152 bin metrekare yeni yeşil alan kazandırdı.

Yeşil Bayraklı!
23.08.2023 12:00
A+
A-

Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediyesi, son 4 yılda ilçeye 152 bin metrekare yeni yeşil alan kazandırdı. Her yıl düzenli olarak yapılan yeşillendirme, ağaç ve fidan dikimleriyle kişi başına düşen yeşil alan miktarı da önemli ölçüde yükseldi. Başkan Serdar Sandal, “Çocuklarımıza rahat nefes alabilecekleri güzel yarınlar bırakmak istiyoruz. İzmir’in en güzel ve en yeşil ilçelerinden Bayraklı’da hedefimiz daha yaşanabilir bir kent oluşturmak” dedi.

21 YENİ PARK 152 BİN M2 YEŞİL ALAN

İlçe genelindeki park, yeşil alan ve sosyal donatı alanı oranını artırmak için çalışmalarını aralıksız sürdüren Bayraklı Belediyesi, ilçeye son 4 yılda 151 bin 847 metrekare yeni yeşil alan kazandırdı. Bu kapsamda son dönemde yürütülen çalışmalarda bir tanesi temalı, 1 tanesi engelli olmak üzere ilçeye 21 yeni park kazandırılırken, 66 parkta da kısmi ve komple revizyon yapıldı. Ayrıca ağaçlandırma, çim ekimi, ağaççık, çalı ve çiçek dikimi gerçekleştirildi. Atıl haldeki boş alanlarda yeşillendirme çalışmaları devam ediyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından sürdürülen çalışmalar, vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılanıyor.

“GELECEK NESİLLERİ DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ”

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Yarınlara daha güzel bir Bayraklı bırakmak istiyoruz. Bu nedenle parklarımızı, yürüyüş yollarımızı, oyun gruplarını, kent ekipmanlarını, spor aletlerini yeniliyor, değerlendirilebilecek her alanı yeşillendiriyoruz. İzmir’in en yeşil ilçelerinden biri olarak çocuklarımıza karşı kendimizi sorumlu hissediyoruz ve onlara daha yanaşabilir bir dünya bırakmak için çalışıyoruz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.