DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

"Yarseli Barajı’nın patladığı iddiaları asılsızdır"

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Hatay’da Yarseli Barajı’nın patladığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu, deprem bölgesindeki baraj ve göletlerin anlık olarak takip edildiğini açıkladı.

"Yarseli Barajı’nın patladığı iddiaları asılsızdır"
11.02.2023 02:01
A+
A-

Bakan Kirişci, sosyal medya hesabından, Hatay’da Yarseli Barajı’nın patladığına dair yayılan iddaların asılsız olduğunu duyurdu.

"Deprem bölgesindeki baraj ve göletlerimiz anlık olarak takip edilmektedir" ifadelerini kullandı.

Benzer bir dezenformasyonun  Atatürk Barajı ile ilgili de üretildiğini hatırlatan Kirişci, durumu yerinde incelemeyle kamuoyunu bilgilendirdiklerini ifade etti.

Yarın da Hatay’daki barajları yerinde inceleyeceği bilgisini veren Kirişci, "Bu süreçte resmi kurumların bilgilendirmeleri dışındaki malumata itibar edilmemesi büyük önem taşımaktadır" uyarısını yaptı.

Hatay’da Yarseli Barajı’nın patladığı yönündeki iddialar ASILSIZDIR.Deprem bölgesindeki baraj ve göletlerimiz anlık olarak takip edilmektedir.

— Prof.Dr.Vahit Kirişci (@VahitKirisci)

"Doğru bilgiye ulaşmak için resmi kaynakları takip edin"

Konuya ilişkin İletişim Başkanlığı’ndan da açıklama yapıldı.

Açıklamada, baraj patladığına dair asılsız iddiaların gerçeği yansıtmadığı, vatandaşların manipülatif içerikler karşısında dikkatli olmaları, doğru bilgiye ulaşmak için resmi kaynakları takipte kalmaları konusunda uyarıda bulunuldu.

Hatay’da baraj patladığına dair asılsız iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.Vatandaşlarımızın manipülatif içerikler karşısında dikkatli olmaları, doğru bilgiye ulaşmak için resmi kaynakları takipte kalmaları önemle rica olunur.

— T.C. İletişim Başkanlığı (@iletisim)

Vali Doğan’dan iddialara yalanlama

Vali Doğan, Yarseli Barajı’nın patladığı şeklindeki sosyal medya paylaşımlarının doğru olmadığını belirtti.

Doğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda da şunları ifade ettii:

"Yarseli Barajı patladı haberi tamamen yalandır. Barajlarımızda herhangi bir sorun yoktur. Resmi açıklamalar dışındaki haberlere inanmayın. Hatay ile ilgili haberleri Valiliğimiz haber sitelerinden takip etmenizi öneriyoruz. Birtakım kötü niyetli kişiler ilimiz ile ilgili yalan haberler üreterek kamuoyunu yanlış yönlendirerek panik havası oluşturmaya çalışıyorlar." 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.