DOLAR 32,6083
EURO 34,7603
ALTIN 2497,319
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Türk İHA’larının 2005’ten bugüne olan gelişim serüveni

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından, yerli ve milli teknoloji ile geliştirilen insansız hava araçlarını paylaştı. 2005’te yapılan ilk uçuştan bugüne, Baykar İHA’ların gösterdiği gelişimi gözler önüne serdi.

Türk İHA’larının 2005’ten bugüne olan gelişim serüveni
02.02.2023 03:01
A+
A-

Selçuk Bayraktar, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, yerli ve milli teknoloji ile geliştirilen İHA ve SİHA’lardan Kızılelma’ya kadar tüm süreci anlattı.

2005’te başlayan serüvenin ilk durağı Mini İHA oldu.

Bayraktar TB1 ise ilk uçuşunu 2009’da yaptı. Pistten otomatik kalkış yapıp inmişti ki, o dönem Türkiye’nin yurt dışından aldığı İHA’larda dahi bu özellik yoktu.

Sonra Bayraktar TB2 teker kesti. O da ilk uçuşunu 2014’te gerçekleştirdi.

 

Yolumuz…Our path… ????????????

— (@Selcuk)

Akıncı ile Türkiye, Taarruzi İnsansız Hava Aracı’na sahip dünyadaki 4 ülkeden biri oldu

Akıncı da göklerdeki yerini 2019’da aldı. Böylelikle Türkiye, Taarruzi İnsansız Hava Aracı’na sahip dünyadaki 4 ülkeden biri oldu.

2020’de başlatılan yeni platformu da tanıttı Selçuk Bayraktar. Karşımızdaki, geleceğin dron taksileri denilebilecek uçan araba "Cezeri" idi.

Kızılelma’nın uçuş testleri sürüyor

Ve finalde ailesinin en genç ve en iri üyesi Bayraktar Kızılelma geldi ekrana. Türkiye’nin ilk insansız uçağı olan Kızılelma’nın gökyüzündeki testleri devam ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.