DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Tarım ve Orman Bakanlığı, 10 bini aşkın personeliyle sahada

Tarım ve Orman Bakanlığı, depremin ilk saatlerinden itibaren bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Bakanlık, 10 binden fazla personel ve 3 bin 319 makine-ekipman ile sahada çalışmalara destek veriyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, 10 bini aşkın personeliyle sahada
09.02.2023 21:01
A+
A-

Tarım ve Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, merkezli depremlerden etkilenen 10 ilde, depremin ilk saatlerinden itibaren ile koordinasyon içinde çalışmalar yürütüldüğü belirtildi.

Başta DSİ ve Orman Genel Müdürlükleri olmak üzere, makina-ekipman ve personel takviyesi planlanarak ilk andan itibaren sevk faaliyetleri gerçekleştirildiği vurgulanan açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı:

"Halihazırda çalışmalara katılan toplam personel sayısı 10 bin 551, makina-ekipman sayısı ise 3 bin 319’dur. Afet bölgelerine gitmek üzere hazırlanan Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2 bin 294 gönüllü personelinin ise AFAD koordinasyonunda bölgeye intikali sağlanacaktır. OGM’ye ait, 1 adet C-650 Cesna uçağı, 1 adet T-70 Sikorsky helikopteri ve 4 adet Bell-429 helikopteri bölgesine intikal ettirilmiştir. Ayrıca, İskenderun Limanı’ndaki konteyner yangınını söndürme çalışmalarında, Mili Savunma Bakanlığına ait 1 adet C-130 askeri nakliye uçağı, AFAD üzerinden görevlendirilen 1 adet CL-215 (THK) ve 1 adet Beriev BE-200 tipi 3 adet söndürme uçağı ile biri OGM’ye ikisi de Milli Savunma Bakanlığına ait toplam 3 adet Sikorsky helikopter görev yapmaktadır."

Açıklamada, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında, Bakanlık merkez teşkilatıyla Konya, Kayseri, Niğde, Erzurum, Nevşehir, Erzincan, Elazığ, ve Tarım ve Orman İl Müdürlüklerinden ekiplerin bölgeye yönlendirildiği, diğer il müdürlükleri ekiplerinin ise bölgeden gelen talepler doğrultusunda gönderildiği ifade edildi.

"Zarar gören hayvanlar için 1000 hayvan çadırı gönderilmiştir"

Bakanlık tarafından, köylere yönelik operasyonel hizmetlere başlandığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu kapsamda, afet bölgesindeki hayvan telefleri ile yıkılan ahırların sayılarının belirlenmesi için tespitler yapılmaktadır. Bölgeye, barınakları zarar gören hayvanlar için 1000 hayvan çadırı gönderilmiştir. Ayrıca hayvan yemi ihtiyacının azami oranda karşılanması için bölgeye yem nakledilmiş, yaralı büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için de ESK tarafından veterinerler görevlendirilmiştir. Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlara ait misafirhanelerde kullanılabilir yatak kapasitesi, depremde zarar gören vatandaşlarımızın hizmetine tahsis edilmiş ve ihtiyaçları karşılanmaktadır. Bunun yanında Bakanlığımıza bağlı kurum ve kuruluşlara ait seyyar mutfaklar deprem bölgesine ve çevre illere sevk edilmiştir."

Odun, et ve süt yardımları

Açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlar tarafından ayrıca afetzede vatandaşların gıda, barınma ve ısınma gibi acil ihtiyaçlarının karşılanması, bölgeye ekipman desteği sağlanması için de yardımlarda bulunulduğu aktarıldı.

Bu kapsamda, OGM tarafından, Kahramanmaraş-Hatay-Gaziantep-Adıyaman’da 500 ton odun dağıtımı yapıldığı vurgulanan açıklamada, AFAD koordinesinde sivil kurum ve kuruluşlarca Kahramanmaraş- Hatay-Gaziantep-Adıyaman-Malatya’da ise 7 bin ton odun dağıtıldığı bildirildi.

Açıklamada, ESK tarafından, muhtelif gıda ürünleri ile İskenderun Devlet Hastanesi’ne 1 tır, 1 kargo aracı gönderildiği, ayrıca, 67 ton et ürününün bölgeye teslim edildiği, 20 ton et ürününün de sevkiyata hazır hale getirildiği kaydedildi.

Yine 5 ton süt ürününün dağıtımının da yapıldığı ve 5 ton süt ürününün de bölgeye sevk edilmek üzere hazırlandığı duyurulan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"TMO tarafından, 6 konteyner, 19 jeneratör, 1 vinç, 1 yemek karavanı, 1 karavan ile çadır ve ısıtıcı gibi muhtelif eşyalar gönderilmiştir. Ayrıca, bağış yapmak isteyen Un Sanayicileri ve Dernekleri, deprem bölgesindeki Belediye Halk Fabrikalarına yönlendirilmiştir. TİGEM tarafından, 45 adet ranzalı yatak, deprem seti, hasta nakil aracı, itfaiye, kamyon, vinç ve kepçe gibi muhtelif iş makineleri ile su, ekmek, akaryakıt, mazot tankeri ve jeneratör gönderilmiştir. Ayrıca, battaniye ve ısıtıcı gibi muhtelif eşyalar ile muhtelif gıda ürünleri desteği sağlanmıştır. TÜRKŞEKER fabrika sahasına depremzedeler için çadırlar kurulmuştur. Yemek hizmeti sunulması amacıyla ve Erciş Şeker Fabrikalarından da gıda malzemeleri Malatya Fabrikasına intikal etmiştir. tarafından çay servisi araçları gönderilmiş, bu illerimizde ayrıca çay stantları açılmıştır. Atatürk Orman Çiftliği tarafından 1 kamyon su ve meyve suyu ile 200 koli yaşam ve gıda malzemesi gönderilmiştir."

Açıklamada, ülke genelindeki çok sayıda Tarım ve Orman İl Müdürlüklerince deprem bölgesine ekmek, gıda maddesi, yorgan, battaniye, çocuk bezi, hijyenik malzeme, bebek maması ve su gibi acil ihtiyaç malzemeleri gönderildiği belirtildi.

Afet bölgesine Tarım ve Orman İl Müdürlükleri tarafından, 50 ton hayvan yemiyle birlikte 22 ton silajlık gönderildiği vurgulanan açıklamada, "Hayvan sağlığı ile ilgili çalışmalar kapsamında, afet bölgesinde programlı aşılara devam edilecektir." ifadeleri yer aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.