DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

"Sivil araçlar çalışmaları aksatıyor, önceliğimiz hayat kurtarmak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Adıyaman’da deprem bölgesindeki çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Muş, “Sivil araçlar, buradaki çalışmaları aksatmakta. Vatandaşlarımız şehir merkezlerine araçları ile gelmesinler. Önceliğimiz hayat kurtarmak” açıklamasını yaptı.

"Sivil araçlar çalışmaları aksatıyor, önceliğimiz hayat kurtarmak"
10.02.2023 03:01
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu ile Bakan Mehmet Muş, Adıyaman’da deprem bölgesindeki çalışmalara ilişkin son durumu açıkladı.

Bakan Mehmet Muş’un konuşmalarından öne çıkanlar:

85 milyon vatandaşımız kenetlenmiş, elindeki tüm imkanları seferber etmiş vaziyette.

Elektrikle alakalı belli bir noktaya geldik. Kopan hatlar ve kabloların tamir edilmesi gerekiyor. Adıyaman’ın tüm ilçelerine elektrik verilmiş durumda.

Adıyaman merkezdeki iki mahalleye su verilmiştir. Suyun verilmesi için AFAD’ın onay vermesi gerekiyor. 

Sivil araçlar, buradaki çalışmaları aksatmakta. Vatandaşlarımız şehir merkezlerine araçları ile gelmesinler. Önceliğimiz hayat kurtarmak.

Bakan Karaismailoğlu da Adıyaman’da 3 bin 105 kişinin vefat ettiğini, 9 bin 716 kişinin yaralandığını, kent genelinde ise 1939 binanın yıkıldığını duyurdu.

Çadır alanlarının tahsisi, konteyner kentlerin hazırlanmasıyla ilgili planlamaların devam ettiğini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Adıyaman Afet Koordinasyon Merkezi’nde açıklama yapıyor.

— TRT Haber Canlı (@trthabercanli)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.