DOLAR 32,4471
EURO 34,6489
ALTIN 2388,62
BIST 10045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

"Müslümanlara saygı göstermiyorsanız bizden NATO konusunda destek göremeyeceksiniz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç’te Kur’an’ı Kerim yakılmasına ilişkin “Türkiye Cumhuriyeti’nin veyahut Müslümanların dini inancına saygı göstermiyorsanız, bizden de NATO konusunda herhangi bir destek göremeyeceksiniz” açıklamasını yaptı.

"Müslümanlara saygı göstermiyorsanız bizden NATO konusunda destek göremeyeceksiniz"
23.01.2023 21:01
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, İsveç’te Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına da değindi.

Bu provokatif eylemlere özellikle değinmek istediğini söyleyen Erdoğan, "Bireyin hak ve özgürlüklerinin sınırı, diğer insanların hak ve özgürlüklerinin başladığı yere kadardır. Bu anlayışa göre, hiçbir birey ne Müslümanların ne de diğer mensuplarının kutsallarını aşağılama taciz etme özgürlüğüne sahip değildir. İsveçte’ki çirkin eylem Müslümanlar başta olmak üzere insan hak ve özgürlüklerine saygı duyan herkese hakarettir. Buna karşı durmak bizim için hem dini hem de milli bir meseledir" ifadelerini kullandı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsveç’teki çirkin eylem en başta müslümanlar olmak üzere insanların temel hak ve özgürlüklerine saygı duyan herkese yapılmış bir hakarettir. Türkiye Büyükelçiliği önünde gerçekleşmesi konuyu bizim açımızdan hem dini hem milli bir mesele haline dönüştürüyor.

— TRT Haber Canlı (@trthabercanli)

Erdoğan, Büyükelçiliğin önünde böyle bir kepazeliğe sebebiyet verenlerin, Türkiye’den konusunda herhangi bir destek beklemeyeceğinin açık olduğunu vurguladı.

"Bize namussuzluk ve alçaklık yapana haddini bildiririz"

"Birileri bize namussuzluk ve alçaklık yaptığı zaman onlara haddini bildiririz" ifadelerini kullanan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Eğer hak ve özgürlüklere bu kadar saygılıysanız, Müslümanların dini inancına saygı gösterecekseniz. Eğer göstermeyeceksiniz kusura bakmayın NATO’ya üyelik sürecinde bizden destek görmeyeceksiniz."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.