DOLAR 32,5503
EURO 34,8674
ALTIN 2427,303
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Küçükçekmece Belediyesi Kadın Emeği Pazarı, göl kenarında vatandaşlarla buluşuyor

Kadınların ev ekonomisine katkı sağlayarak, sosyalleşebilme imkânı bulduğu Küçükçekmece Belediyesi Hünerli Eller Çarşısı’nda el yapımı örgüler, oyuncaklar, ahşap ve dekoratif ürünler, mumlar, tablolar ve el emeği yüzlerce ürün satışa sunuluyor.

Küçükçekmece Belediyesi Kadın Emeği Pazarı, göl kenarında vatandaşlarla buluşuyor
23.08.2023 00:45
A+
A-

Kadınların ev ekonomisine katkı sağlayarak, sosyalleşebilme imkânı bulduğu Küçükçekmece Belediyesi Hünerli Eller Çarşısı’nda el yapımı örgüler, oyuncaklar, ahşap ve dekoratif ürünler, mumlar, tablolar ve el emeği yüzlerce ürün satışa sunuluyor. Hünerli Eller Çarşısı’nın birbirinden renkli stantlarından oluşan Kadın Emeği Pazarı,  Küçükçekmece Göl Kenarı’nda vatandaşlarla buluşuyor. 

Küçükçekmece Belediyesi’nin kadınları sosyal ve ekonomik olarak desteklemek amacıyla hayata geçirdiği Hünerli Eller Çarşısı’na girişimci kadınlar büyük ilgi gösteriyor. Kendi eserlerini üreterek, satış yapan kadınlar çarşıda hem eğlenip öğreniyor hem de aile bütçesine katkı sağlıyor.

Nurten Uzun: Tüm kadınları üretmeye davet ediyorum

2 yıldır evde hobi olarak başladığı çoraptan oyuncak yapımını Hünerli Eller Çarşısı’nda geliştirdiğini ifade eden Nurten Uzun, “Çoraptan oyuncaklar yapıyorum. Hobi olarak yaptığım bu işi, Hünerli Eller’e taşıdım. Daha sonra üretip, satış yapıp aileme katkı sağlamak için katıldım aralarına. 15 gün boyunca Göl Kenarında ürünlerimizi sergileyeceğiz. Tüm kadınları üretmeye, evlerine katkıda bulunmaya hünerli ellere bekliyoruz. Biz çok mutluyuz. Burada birbirimize destek oluyoruz, çok güzel bir dayanışmamız var. Belediyemize ve Başkan Kemal Çebi’ye çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Hülya Yavuz İldir: Yalnızca satış yapmıyoruz, verilen eğitimlerle kendimizi de geliştiriyoruz

4 çocuk annesi Hülya Yavuz İldir ise Hünerli Eller Çarşısı’nda aile bütçesine katkı sağlamasının yanı sıra eğitim aldıklarını da dile getirerek, “Seramik tozundan vazolar yapıyorum. Havlu kenarları dantel, takı ve çantalar örüyorum. Üretmeyi çok seviyorum. Hünerli Eller Çarşısı’nda 3 aydır üretim yapıyorum. Güzel bir platform. Üretim yapacağımız bir dükkânımız var. Kadın emeği pazarları imkânları var. Sosyalleşiyoruz burada. Aile bütçeme katkı sağlamasının yanında burada bize dijital pazarlama ve sosyal medya eğitimi aldım. Dijital platformda nasıl satış yapacağımı öğrendim” diyerek, Başkan Çebi’ye teşekkür etti.

Hünerli Eller Çarşısı Kadın Emeği Pazarı, 30 Ağustos’a dek Küçükçekmece Göl Kenarı’nda vatandaşların ziyaretine açık kalacak. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.