DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İzmir, Uluslararası Avrupa Demokrasi Başkenti Şehirler Ağı’na Katıldı

2022’de Avrupa Ödülü’nü almaya hak kazanan İzmir, yerel yönetimler demokrasisinin güçlendirilmesinde bir adım daha atarak Avrupa Demokrasi Başkenti Şehirler Ağı’na dahil oldu.

İzmir, Uluslararası Avrupa Demokrasi Başkenti Şehirler Ağı’na Katıldı
24.07.2023 22:00
A+
A-

2022’de Avrupa Ödülü’nü almaya hak kazanan İzmir, yerel yönetimler demokrasisinin güçlendirilmesinde bir adım daha atarak Avrupa Demokrasi Başkenti Şehirler Ağı’na dahil oldu. İzmir, bu ağa Türkiye’den katılan ilk ve tek kent olma unvanını taşıyor.

Avrupa Demokrasi Başkenti Teşkilatı (ECoD NPO) tarafından yönetilen “Avrupa Demokrasi Başkenti Unvan Yarışması”na başvuran İzmir, yarışmanın üçüncü ve son aşamasını tamamladı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Turizm Dairesi Başkanlığı ve İzmir Planlama Ajansı ortaklığıyla yürütülen başvuru sürecinin son aşamasının ardından Uluslararası Avrupa Demokrasi Başkenti Şehirler Ağı’na dahil olan İzmir, önümüzdeki yıllarda Avrupa Demokrasi Başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

İzmir, Avrupa Demokrasi Başkenti Şehirler Ağı’na Türkiye’den dahil olan ilk ve tek kent olma unvanını taşıyor.

Demokratik uygulamaların geliştirilmesi için işbirliği

İzmir, Avrupa Demokrasi Başkenti Şehirler Ağı’na İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Acil Çözüm Ekibi, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi gibi yerel demokrasiyi güçlendiren birçok projeyle katıldı.

Son başvuru aşamasını başarıyla tamamlayan İzmir, Uluslararası Avrupa Demokrasi Başkenti Şehirler Ağı’na dahil olarak, diğer demokrasi şehirleriyle deneyimlerini paylaşma ve demokratik uygulamaların geliştirilmesi için işbirliği yapacak bir platformda yerini aldı.

Avrupa Demokrasi Başkenti Şehirler Ağı büyüyor

Bu sene İzmir ile son aşamayı tamamlayıp ağa yeni dahil olan şehirler Bratislava, Cascais, Dıraç, Gdańsk, Leipzig, Tiran ve Viyana. Bu kentlerden biri önümüzdeki dönemde Avrupa Demokrasi Başkenti unvanını alacak. Anvers, Barselona, Bologna, Braga, Burgos, Brüksel, Cascais, Linz, Metz, Opole, Saraybosna, Rzeszow ve Valongo ise önceki yıllarda Avrupa Demokrasi Başkenti Şehirler Ağı’na katılmıştı.

Bir yıllık programa ev sahipliği yapacak

İzmir önümüzdeki yıllarda Avrupa Demokrasi Başkenti unvanını aldığı takdirde yerel demokrasiyi geliştirmek ve güçlendirmek için tasarlanmış festival ve etkinliklerden oluşan bir yıllık bir programa ev sahipliği yapacak. Bir yıl içinde birçok uluslararası konferans, eğitim, kurs, seminer ve yarışma düzenlenecek.

21 şehirden oluşuyor

Avrupa Demokrasi Başkenti Şehirler Ağı 21 şehirden oluşuyor. Ağa üye olan Avrupa şehirleri arasında Barselona, Bologna, Brüksel, Cascais, Linz, Saraybosna, Bratislava, Gdańsk, Leipzig, Tiran ve Viyana da yer alıyor.

Avrupa Demokrasi Başkenti Teşkilatı (ECoD NPO) tarafından yönetilen “Avrupa Demokrasi Başkenti Unvan Yarışması” Avrupa ölçeğinde demokratik katılımın ve demokratik yönetişimin teşvik edilerek genişletilmesi, sosyal uyumun ve yeni demokratik uygulama biçimlerinin güçlendirilmesi ile yerel yönetimler demokrasisinin güçlendirilmesini amaçlıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.