DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Gece Pazarı, tarihi Yukarıköy’e çok yakıştı

Narlıdere Belediyesi ve Narlıdere Üretici Kadın Kooperatifi işbirliği ile geleneksel hale getirilen Narlıdere Üretici ve El Emeği Gece Pazarı bu sene Tarihi Yukarıköy’de kuruldu.

Gece Pazarı, tarihi Yukarıköy’e çok yakıştı
24.07.2023 13:36
A+
A-

Narlıdere Belediyesi ve Narlıdere Üretici Kadın Kooperatifi işbirliği ile geleneksel hale getirilen Narlıdere Üretici ve El Emeği Gece Pazarı bu sene Tarihi Yukarıköy’de kuruldu. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Geleneksel hale getirdiğimiz gece pazarına emek veren kadınları ve üreticilerimizi tebrik ediyor; İzmirli hemşehrilerimizi her cumartesi günü Yukarıköy’de kurulan Gece Pazarı’mıza bekliyoruz” diye konuştu.

Narlıdere Belediyesi ve Narlıdere Üretici Kadın Kooperatifi’nin işbirliği ile yazlarında düzenlenen ve geleneksel hale gelen Narlıdere Üretici ve El Emeği Gece Pazarı, bu kez Tarihi Yukarıköy’de kuruldu. İzmir’in yeni turizm markası olan ve yaşayan bir müze olarak yurttaşlarını ağırlayan Tarihi Yukarıköy’de kurulan Üretici ve El Emeği Gece Pazarı’na vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Ürettikleri doğal-sağlıklı ürünler ve el emeği hediyelik eşyaları vatandaşlarla buluşturan Narlıdereli kadınlar, satışlardan elde ettikleri gelir ile ev ekonomilerine katkıda bulunma fırsatı yakaladı. Narlıdere Üretici ve El Emeği Gece Pazarı, yaz boyunca her cumartesi 18.00- 23.00 saatleri arasında Yukarıköy’de İzmirliler ile buluşmaya devam edecek.

ÜRETİCİ VE TÜKETİCİLERİ BULUŞTURUYORUZ

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, geleneksel hale getirdikleri Üretici ve El Emeği Gece Pazarı’nın ekonominin canlanmasında önemli bir görev üstlendiğini belirterek, “Bu sene gece pazarımızı Narlıdere’mizin geleneksel yaşam tarzını ve kültürünü koruyan Tarihi Yukarıköy’de kurduk. Biz burada sadece üretici ve tüketicileri aracısız şekilde buluşturmuyoruz. Aynı zamanda geçmişten gelen bir kültürü de bugünlere taşıyoruz. Narlıdereli kadınların üretime ve istihdama katılmalarını sağlıyor; onların aile ekonomilerine yardımcı olmalarına aracı oluyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz gece pazarına emek veren kadınları ve üreticilerimizi tebrik ediyor; İzmirli hemşehrilerimizi her cumartesi günü Yukarıköy’de kurulan Gece Pazarı’mıza bekliyoruz” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.