DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2393,265
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Dockers® Yaptığı İş Birliğiyle Deprem Bölgesinde Temiz Suyu Herkes İçin Ulaşılabilir Kılıyor

Dockers® ile güçlerini birleştiren Waves for Water’ın, deprem bölgesindeki temiz su ihtiyacını karşılamaya yardımcı olmak adına başlattığı proje kapsamında ulaşılan depremzede sayısı 17.000 oldu.

Dockers® Yaptığı İş Birliğiyle Deprem Bölgesinde Temiz Suyu Herkes İçin Ulaşılabilir Kılıyor
26.07.2023 15:33
A+
A-

Dockers® ile güçlerini birleştiren Waves for Water’ın, deprem bölgesindeki temiz su ihtiyacını karşılamaya yardımcı olmak adına başlattığı proje kapsamında ulaşılan depremzede sayısı 17.000 oldu.

İnsanı ve gezegeni korumaya yönelik çalışmalarla adından söz ettiren Dockers®, Waves for Water ile temiz suya ulaşmakta zorluk yaşayan toplulukları hedefleyen bir dizi girişimin hayata geçmesini sağlayacak bir proje için bir araya gelmişti. Waves for Water ve Dockers®, Şubat ayında 11 ilimizi etkileyen deprem felaketi sonrası bölgenin hayati ihtiyaçlardan temiz su ihtiyacını karşılamak için başından beri ön saflarda yer aldı. Büyük afet sonrası harekete geçerek Türkiye’ye gelen Waves for Water’ın bir kolu olan Clean Water Corps ekipleri, Hatay ve çevre köylerdeki depremzedeler için yardım faaliyetleri başlatarak, World Central Kitchen gibi kar amacı gütmeyen uluslararası kuruluşlar ve yerel yönetim ve liderler ile de ortaklıklar kurdu. 

Kirli suyu içilebilir hale getiren filtrelerin kurulumu, dağıtımı ve bölge insanına konuyla ilgili eğitim verilmesiyle ilgili çalışmalar yürüten Waves for Water ekibi; kurduğu ortaklıklarla ilk etapta 150, ikinci etapta 200 filtre olmak üzere toplamda 350 adet filtrenin dağıtımını gerçekleştirmişti. Bölgedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden ekibin ihtiyaç sahipleriyle buluşturduğu filtre sayısı 680 olurken, bu sayının önümüzdeki aylarda 800’e yükselmesi planlanıyor. Şu ana kadar kendi imkanları ile su filtrasyonu gerçekleştirenlerin sayısı ise 17.000’e ulaştı.

 

Waves for Water ekibinden Jon Rose, projeyle ilgili şu ifadeleri kullandı; 

“Bir depremden ilk ve en çok etkilenen bölgenin su kaynaklarıdır. Deprem anında su boruları patlar, kuyular kontamine olur, temiz suya ulaşmak zorlaşır. Waves For Water olarak geliştirdiğimiz su filtreleme sistemiyle bölge insanının suyunu kaynatmak zorunda kalmadan, güvenle içebilmesine yardımcı olabildiğimiz için Dockers’a ve bölgedeki destekçilerimize minnettarız.” 

Waves for Water ekibine sahada da eşlik eden Dockers®’ın marka elçilerinden sörfçü Deniz Toprak ise devam eden çalışmalarla ilgili; “Dockers olarak, 6 Şubat’ta gerçekleşen deprem felaketi sonrası doğan temiz su ihtiyacı için sonrası harekete geçmeye kara verdik ve dünyada temiz suya ulaşmak denince ilk akla gelen girişimlerden olan Waves For Water ile güçlerimizi birleştirdik. Böyle bir projede yer alarak binlerce hayata dokunduğum için çok mutluyum. Çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek.” şeklinde konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.