DOLAR 32,434
EURO 34,6097
ALTIN 2383,625
BIST 10045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Diyarbakır’ın ‘Gaffar Babası’

Ali Gaffar Okkan, 24 Ocak 2001’de hain bir saldırıda 5 silah arkadaşıyla şehit edildi. Diyarbakır Emniyet Müdürü Okkan’ın şehadetinin üzerinden 22 yıl geçti ancak Diyarbakırlılar onu hiç unutmadı.

Diyarbakır’ın ‘Gaffar Babası’
24.01.2023 10:01
A+
A-

1997’de Diyarbakır’a Emniyet Müdürü olarak atanan Gaffar Okkan, halkla hep iç içeydi, onların sorunlarıyla yakından ilgilendi.

En büyük hayali ise Diyarbakırspor’u ileri bir seviyeye taşımaktı. Takımın maçlarını kaçırmazdı. Futbolcular gol atınca gidip ona sarılırdı.

Terör örgütlerine göz açtırmadı

Terör örgütü PKK ve Hizbullah’a yönelik kapsamlı ve etkili operasyonlar yaptı. Ancak icraatları yarım kaldı. 24 Ocak 2001’de terör saldırısında 5 arkadaşıyla şehit oldu Ali Gaffar Okkan.

Binlerce Diyarbakırlı cenazesini uğurladı. Şehadetinden sonra Diyarbakır’da birçok çocuğa ismi verildi. Aziz hatırasını yaşatmak için evlere ve iş yerlerine onun fotoğrafları asılı.

Diyarbakırlılar onu hiç unutmadı

İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Okkan’ı "Kendisi bizim örnek aldığımız bir şahsiyetti. Bu topraklarda devletimizin ilelebet yaşaması için Anadolu topraklarında  seve seve canını feda etti” sözleriyle anlattı.

İl Emniyet Müdürlüğü’nün girişindeki şehitler köşesinde de Okkan’ın heykeli bulunuyor.

Gaffar Okkan ve silah arkadaşları, şehit oldukları noktada her yıl törenle anılıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.