DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çadır kenti ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesine ziyaretlerinin üçüncü gününde Adıyaman ve Malatya’daydı. Arama kurtarma çalışmalarını yerinde inceledi. Depremzedelerle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çadır kenti ziyaret etti
10.02.2023 20:01
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "asrın felaketi" olarak nitelenen merkezli depremlerin ardından geldiği Adıyaman’da, çadır kentteki depremzedelerle görüşerek, "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Çadır kentte kendisini karşılayan çocuklarla yakından ilgilenen Erdoğan, bir çocuğu da kucağına aldı.

Karnelerinin nasıl olduğunu sorduğu çocukların, takdir aldıklarını söylemesi üzerine Erdoğan, çocukları "Maşallah hepiniz takdir almışsınız" diyerek tebrik etti.

Vatandaşlarla da sohbet eden Erdoğan, "Başımız sağ olsun. Hiç endişe etmeyeceğiz. Bu felaketler, bizim aşamadığımız felaketler değil. Bunları Van’da, Bingöl’de, Elazığ’da, Kastamonu’da, Giresun’da da aştık" sözlerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çadırlarda kalan ailelerle de görüşerek sorunlarını dinledi.

"Bir yıl içerisinde bu evleri inşallah yapacağız"

Bir depremzedenin, "Kiracılar ne olacak? Onlara ev yapılmayacak mı" sorusu üzerine Erdoğan, herkese ev yapılacağını söyleyerek, bunun için bir yıl müsaade verilmesini istedi.

Başka bir depremzedenin "Ev sahiplerine ev yapılacak, kiracılara böyle bir şey yokmuş. Biz size güveniyoruz" sözleri üzerine de Erdoğan, "Onlara da kolay ödeme planı yapacağız. O ödeme planıyla daha sonra uzun vadeli olarak ödeyip bu evlere sahip olacaklar. Ama bize bir yıl müsaade. Biz bir yıl içerisinde bu evleri inşallah yapacağız. Şu anda talimatları verdik. Bu evlerle ilgili çalışma başlayacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yakından ilgilendiği bir çocuğun, babasının nerede olduğunu sormasının ardından, gönüllü olarak arama kurtarma çalışmasına katıldığı bilgisinin verilmesi üzerine de "Maşallah. Allah razı olsun" ifadesini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.