DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Başkan Soner Çetin akşam uyardı sabah deprem oldu

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, aldıkları deprem önlemlerini anlattığı canlı yayında “Yarın deprem olmayacağını kim garanti edebilir?” diye sordu.

Başkan Soner Çetin akşam uyardı sabah deprem oldu
25.07.2023 14:15
A+
A-

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, aldıkları deprem önlemlerini anlattığı canlı yayında “Yarın deprem olmayacağını kim garanti edebilir?” diye sordu. Bu programdan saatler sonra Adana güne 5,5 büyüklüğünde depremle uyandı. Başkan Soner Çetin’in uyarısı ve bu tesadüf deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini bir kez daha çarpıcı bir şekilde yüzümüze vurdu.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Koza TV’de katıldığı canlı yayında, “Yarın deprem olmayacağını kim garanti edebilir?” diye sordu, Adana ertesi güne depremle başladı.

Başkan Soner Çetin, 24 Temmuz akşamı Koza TV’de canlı yayına katılarak gazeteciler Salim Büyükkaya ve Murat Özkardeş’in sorularını yanıtladı. Deprem konusu konuşulurken Başkan Soner Çetin, aldıkları deprem önlemlerini anlattı. Bu önlemleri almaya zorunlu olduklarını, insanların can güvenliğinin her şeyin üstünde olduğunu belirten Başkan Soner Çetin, “Yarın deprem olmayacağını kim garanti edebilir?” ifadesini kullandı.

Başkan Soner Çetin’in bu önemli uyarısının ardından saatler geçmişti ki 25 Temmuz sabahı saat 08.44’te Kozan merkezli 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. çevre illerden de hissedilen ve büyük paniğe neden olan deprem sonrası akıllara hemen önceki gece Başkan Soner Çetin’in yaptığı açıklamalar ve uyarılar geldi.

YİNE ERDOĞAN’A ŞİKAYET ETTİ

Başkan Soner Çetin; bodrum otoparkı zorunluluğu, asma ve çekme kat yasağı, zemin etüdü, kat sınırlaması gibi önlemleri içeren ilçe belediye meclisi kararlarının Büyükşehir’deki komisyonda Cumhur İttifakına mensup üyelerin oylarıyla ret edilmesini de tekrar gündeme getirdi.

Yatay mimariyi savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yaklaşımına Adana’da Cumhur İttifakına mensup meclis üyelerinin ret kararı ile karşı çıktığını belirten Başkan Soner Çetin, “Bu meclis üyelerini Sayın Cumhurbaşkanına şikayet ediyorum” dedi.

Başkan Soner Çetin’in Koza TV’deki çarpıcı açıklamalarının ardından sabah deprem gerçeği ile yüz yüze gelen Adanalılar deprem konusunun siyaset üstü olarak ele alınması gerektiğini vurguladılar.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.