DOLAR 32,2874
EURO 34,667
ALTIN 2409,798
BIST 10045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Ailelere karne uyarısı

19 milyon öğrenci için yarın son ders zili çalacak. İki haftalık yarıyıl tatiline çıkacak olan öğrenciler, karne heyecanı yaşanacak. Uzmanlar, özellikle kırık not ihtimaline karşı aileleri uyarıyor.

Ailelere karne uyarısı
19.01.2023 11:27
A+
A-

Öykü Tüccar/NTV Ankara

Yaklaşık 19 milyon öğrenci, yarın karne alacak.

Uzmanlar, karnesinde düşük not olan çocukların ailelerini uyarıyor.

Kötü notlara odaklanmak, çocuğu başka çocuklarla kıyaslamak veya tatilde ders çalıştırmak, çocukların derslerini daha kötü etkileyebilir.

”KIYAS YAPILMAMALI”

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı Emine Ergün, çocuğun karneyi aldıktan sonra başka bir çocuk, abi, kardeş, abla ile kıyaslanmaması gerektiğini dile getirdi.

Kıyaslanan her bireyin motivasyonunun düşeceğini vurgulayan Ergün, ”Motivasyonu düşer, öfkelenir ve bişey için çaba göstereceği varsa da bu çabayı göstermemeyi tercih edebilir.” dedi.

”SÜREKLİ TEST ÇÖZDÜRMEYİN”

Uzmanlara göre, düşük not alan çocuklara tatilde ceza vermek veya uzun saatler boyunca ders çalışmaya zorlamak da doğru değil.

Sürekli ders çalıştırılıp test çözdürülen çocukların tekrar okula başladıklarında bu notları yükseltmeyeceklerinin altını çizen Ergün, ”Maalesef, başarı böyle bir şey değil. Çocuğun bu tatilde dinlenmeye ve eğlenmeye de ihtiyacı var.” ifadelerini kullandı.

”Bir plan yapılmalı” diyen Ergün, ”Bu plana göre hareket edilmeli. İlk bikaç gün rahat bırakalım.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.