Eski AK Parti yöneticisi Fatma Betül Sayan Kaya'dan Yusuf Ulutaş açıklaması

Eski AK Parti yöneticisi Fatma Betül Sayan Kaya'dan Yusuf Ulutaş açıklaması. Detaylar ve son gelişmeler Habersunum'da.

Eski AK Parti yöneticisi Fatma Betül Sayan Kaya'dan Yusuf Ulutaş açıklaması

Özata Denizcilik hisselerinden eşiyle birlikte kazandığı iddia edilen 2 milyar lirayı ana parası hariç tamamen iade ettiğini belirten eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, fon soruşturmasında adı geçen Yusuf Ulutaş ile hiçbir bağlantısının bulunmadığını ve kendi döneminde herhangi bir referansının olmadığını ifade etti.

Eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve yöneticisi Fatma Betül Sayan Kaya, Özata Denizcilik hisseleri üzerinden elde ettiği öne sürülen yüksek kazanç ve "fon soruşturması" kapsamında gündeme gelen iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu. Özata Denizcilik hisselerinden eşiyle birlikte 5 ayda 2 milyar lirayı aşkın kazanç sağladığı iddialarının ardından görevinden istifa eden Kaya, hakkındaki iddiaları gazeteci Nagehan Alçı aracılığıyla yanıtladı.

Nagehan Alçı’nın YouTube kanalında yayımladığı videoda aktardığı bilgilere göre; istifasının ardından kendisine ulaşan Kaya, süreçle ilgili merak edilen soruları yanıtladı ve yöneltilen suçlamalara karşı çıktı.

'Yusuf Ulutaş ile hiçbir ilgim yok, dönemimde referansım olmadı'

Sermaye piyasalarını sarsan fon soruşturmasında adı geçen Yusuf Ulutaş ile bağlantılı olduğu yönündeki iddiaları kesin bir dille reddeden Fatma Betül Sayan Kaya, bu kişiyle hiçbir ilişkisinin bulunmadığını vurguladı. Alçı, Kaya’nın bu konudaki sözlerini şu şekilde aktardı:

"Kesinlikle benimle ilgilisi yok. Benim dönemimde herhangi bir referansım olmadı. Benden sonra bakanlığa girdiyse bir bilgim yok."

'Ana param hariç 2 milyar lirayı tamamen iade ettim'

Görüşmede, borsadaki fahiş kazanç iddiaları da masaya yatırıldı. Süreçte çok fazla bilgi kirliliği bulunduğunu savunan Kaya, herhangi bir haksız kazanç ya da faiz/kâr amacı gütmediğini dile getirdi.

Bilgileri doğrudan kaynağından aldığını belirten Nagehan Alçı, Kaya’nın paranın iadesine ilişkin ifadelerini şu sözlerle paylaştı:

"Çok fazla bilgi kirliliği var. Ben ana param hariç geri kalan tüm parayı, 2 milyar TL’yi tamamen iade ettim."

Deniz Ay
Editör