DOLAR 32,5723
EURO 34,8038
ALTIN 2445,376
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Ürdün ile Mısır arasında yeni doğal gaz anlaşması

Ürdün, ülkenin güneyindeki Akabe vilayetinin sanayi bölgesine doğal gaz temini için Mısır’la anlaşma imzaladı.

Ürdün ile Mısır arasında yeni doğal gaz anlaşması
26.01.2023 21:01
A+
A-

ve Madeni Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Petrol ve Madeni Kaynaklar Bakanı Tarık el-Molla’nın Amman’a gerçekleştirdiği ziyarette Bakanı Salih el-Harabişe ile bir araya geldiği belirtildi.

Görüşmede Mısır ve Ürdün’ün enerji kaynaklarını çeşitlendirme konuları ele alınırken, iki ülke arasında yeni bir gaz anlaşmasının imzalandığı açıklandı.

Anlaşmanın Mısırlı petrol şirketlerinin Ürdün’de doğal gaz şebekesi projelerini hayata geçirme çalışmalarının devamı olduğuna işaret edilen açıklamada, anlaşmayla "Arap Doğal Gaz Hattı’ndan Akabe kentindeki sanayi bölgesine gaz temin edileceğine işaret edildi.

Açıklamada sözlerine yer verilen Bakan Molla, ülkesinin doğal gazla ilgili edindiği tecrübeleri Ürdün’le paylaşmaya istekli olduğunu ifade etti.

Ürdün Enerji Bakanı Harabişe de ülkesindeki yatırımları cazip hale getirme çalışmaları kapsamında sanayi bölgesini doğal gazla buluşturma projelerinin önemine dikkati çekti.

Ürdün ve Mısır, Arap Doğal Gaz Hattı’nın ilk etabı olan Akabe ve El-Ariş kentleri arasındaki doğal gaz boru hattı ile birbirine bağlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.