DOLAR 32,5551
EURO 34,8692
ALTIN 2428,809
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Eski Atina Büyükelçisi Özügergin: Sorunları 3’üncü ülkeler çözemez

Türkiye’nin Eski Atina Büyükelçisi Burak Özügergin Yunan Ta Nea gazetesine verdiği röportajda diyalog ve iş birliği çağrısı yaparak, “Türkiye ve Yunanistan’ın sorunlarını 3’üncü ülkeler çözemez” dedi.

Eski Atina Büyükelçisi Özügergin: Sorunları 3’üncü ülkeler çözemez
23.01.2023 17:01
A+
A-

Türkiye’nin Atina Büyükelçisi olarak dört yıllık görevini tamamlayan Burak Özügergin, Yunanistan’ın en çok satan gazetelerinden Ta Nea’ya konuştu.

"Günün sonunda komşu halklar olmaya devam edeceğiz, öyleyse komşu olmaya başlayalım" dedi.

Özügergin, iki ülkenin sorunlarını üçüncü ülkelerin çözemeyeceğini,Yunanistan’ın da böyle bir beklentisi olmaması gerektiğini söyledi.

Eski Atina Büyükelçisinin gündeminde karasuların genişletilmesi konusu da vardı.

‘’Yarı kapalı denizlerde karasularının kullanımı tek taraflı belirlenemez, bu hakkın kullanımı ile bir başkasının hakkı ihlal edilemez" dedi.

Lübnan – anlaşması örneği

Özügergin ve İsrail arasında deniz yetki alanlarının belirlenmesine yönelik imzalanan anlaşmanın başta Kıbrıs Türkleri ve Kıbrıs Rumları olmak üzere, bölge için iyi bir örnek teşkil ettiğini de kaydetti.

KKTC’nin Kıbrıs Rumlarına, ortak bir kalkınma yaklaşımı temelinde, iş birliği önerisinde bulunduğunu hatırlattı.

Türkiye’nin bölgesel projelerde ve alanında iş birliğine açık olduğunu da vurguladı. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.