YENİ Parti'den fon soruşturması açıklaması: 'AK Parti bağlantılarını açıklayacağız'

YENİ Parti'den fon soruşturması açıklaması: 'AK Parti bağlantılarını açıklayacağız'. Detaylar ve son gelişmeler Habersunum'da.

YENİ Parti'den fon soruşturması açıklaması: 'AK Parti bağlantılarını açıklayacağız'

Yeni Parti Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği açıklamada, sermaye piyasalarında yürütülen soruşturmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Günaydın, daha önce Özata Denizcilik üzerinden yaptıkları açıklamaların ardından yarın Gündoğdu Tarım hakkında yeni bir dosya paylaşacaklarını ifade etti.

“Gündoğdu tarım üzerinden açıklamalar yapacağız”

Günaydın, 29 Eylül’de Gündoğdu Tarım üzerinden yapacakları açıklamalara ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Nasıl Özata Denizcilik üzerinden açıklamalarımızı birkaç gün evvel yapmışsak yarın da Gündoğdu Tarım üzerinden açıklamalarımızı yapacağız ve orta boy bile sayılamayan şirketlerin buralarda nasıl kullanıldığını, nasıl dolandırıcılığa alet edildiğini ve bunların AKP ile ilişkisini açıkça ortaya koyacağız.”

Günaydın ayrıca, sermaye piyasalarında denetim görevini yerine getirmediğini öne sürdüğü kurumlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Gündoğdu Gıda, son dönemde fon soruşturmasına ilişkin kamuoyundaki tartışmalarda adı geçen şirketlerden biri olarak gündeme geldi. Şirketin KAP kayıtlarında Gündoğdu Gıda Süt Ürünleri Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş. olarak yer aldığı görülüyor.

Fatma Betül Sayan Kaya sorusu

Günaydın, açıklamasında fon soruşturması kapsamında adı kamuoyunda gündeme gelen AKP Genel Başkan Yardımcısı ve eski Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Günaydın, Adalet Bakanı Akın Gürlek’e soruşturma başlatılıp başlatılmadığını sordu ve Kaya hakkında gündeme getirilen “insider trading” iddialarının araştırılması gerektiğini savundu. Kaya hakkında daha önce YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre tarafından da borsa işlemlerine ilişkin çeşitli iddialar gündeme getirilmişti. Kaya ise görevlerinden ayrılma kararını, hakkındaki iddiaların tüm yönleriyle açıklığa kavuşturulması amacıyla aldığını açıklamıştı.

“20 milyar dolarlık bir soygun” iddiası

Fon soruşturmalarına ilişkin değerlendirmelerini sürdüren Günaydın, Türkiye’nin en az 20 milyar dolarlık bir “soygunla” karşı karşıya olduğunu öne sürdü.

Günaydın’ın açıklamaları, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen fon soruşturmasının sürdüğü ve soruşturma kapsamında bazı yatırım şirketlerinin fonlarına ilişkin yatırımcı ve işlem kayıtlarının incelendiği bir dönemde geldi. Başsavcılık, soruşturma kapsamındaki fonların yatırımcı ve para trafiğine ilişkin Merkezi Kayıt Kuruluşundan ayrıntılı kayıtlar talep etmişti.

Soruşturmayla ilgili hukuki süreç ve incelemeler devam ediyor.

Deniz Ay
Editör Güncellendi: 28 Eylül 2026 15:05