CHP Genel Merkezi'nin yerel medyayı güçlendirme hedefiyle başlattığı buluşmaların altıncısı Trabzon'da düzenlendi. Ortahisar Belediyesi Orhan Karakullukçu Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleştirilen "Doğu Karadeniz Yerel Medya Buluşması", bölgedeki gazetecileri bir araya getirdi.
Toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, her bölgede yapılan toplantılarla yerel medyayı daha güçlü hale getirmeyi amaçladıklarını belirtti. Bulut, gazetecilerin içinde bulunduğu durumu önemsediğini vurgulayarak, "Siyasetçinin var olma gerekçelerinin başında demokrasinin, özgürlüklerin, ifade özgürlüğünün güçlü olması yatar. Ama basın eğer o hürriyette değilse, özgürlükleri kısıtlanmışsa, işi yapılamaz hale getirilmişse o zaman siyasetten ve demokrasiden bahsetmek mümkün olmaz." dedi.
CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez ise demokrasinin basın gücüyle gelişebileceğine dikkat çekerek, "Sizler sadece yerelde bizim için önemli değilsiniz, tüm ülkemiz için çok önemlisiniz. Çünkü biz biliyoruz ki hala ülkenin her yerinde olduğu gibi Doğu Karadeniz'de de vicdanıyla, aklıyla ve dosdoğru olan kalemiyle hareket etmekte olan onlarca yerel medya mensubu var." ifadelerini kullandı.
CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ve CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak'ın da birer konuşma yaptığı programda, daha sonra "Yerelde Gazetecilik" konulu bir panel gerçekleştirildi. Trabzon, Artvin, Rize, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Ordu, Tokat ve Samsun'dan yerel medya temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik, söyleşilerle devam etti.




