Tekirdağlı milli yüzücü Emre Onuş, Çekya'da düzenlenen Multinations Gençler Yüzme Şampiyonası'nda 4 altın madalya kazanarak kariyerine yenilerini ekledi. 18 yaşındaki genç sporcu, daha önce elde ettiği 14 Türkiye şampiyonluğu ile birlikte toplamda 142 madalyaya ulaştı.
Geçtiğimiz ay Çekya'da mücadele eden Onuş, ülkesini başarıyla temsil ederek kürsüde yer almayı başardı. 4 altın madalya ile yurda dönen milli yüzücü, yeni başarılar için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Genç sporcu Emre Onuş, yeni dereceleriyle birlikte toplam 142 madalyası olduğunu belirterek, "Multinations Gençler Yüzme Şampiyonası benim için çok iyi geçti. 4 altın madalya alarak güzel sonuçlarla döndük. Bu sene Avrupa Şampiyonası olacak. Oraya odaklanarak çalışmalarımı sürdürüyorum. Avrupa'dan da güzel sonuçlarla dönmek istiyorum." dedi.
Sporcunun antrenörü Sinan Saygı ise Emre'nin her şampiyonadan dereceyle dönmesinin kendilerini gururlandırdığını ifade etti. Günde 6 saat antrenman yapan Emre'nin performansına dikkat çeken Saygı, "Sporcumuzun, kendisini ve derecelerini gördüğü iyi bir yarış oldu. Bundan sonrası için Avrupa Gençler Şampiyonası'na yoğunlaşarak çalışmalarımıza devam edeceğiz." diye konuştu.





