Eskişehir'de eğitim ortamlarının huzur ve güven içinde sürdürülmesine yönelik önemli bir okul güvenliği toplantısı gerçekleştirildi. Vali Erdinç Yılmaz başkanlığında yapılan toplantıda, il genelindeki okullarda alınan güvenlik tedbirleri ve öğrencilerin güvenliği masaya yatırıldı.
Valilikten yapılan açıklamaya göre, toplantıda okul çevrelerinde alınan önlemler, servis araçlarının denetimi, trafik güvenliği ve öğrencilerin okul giriş çıkış saatlerindeki güvenliğinin sağlanması gibi konular ele alındı. Kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi amacıyla yapılan toplantıda, ilgili birimler mevcut durum hakkında sunumlar yaparak değerlendirmelerde bulundu.
Toplantıda konuşan Eskişehir Valisi Erdinç Yılmaz, şehrin eğitim ve kültür alanındaki önemine vurgu yaparak, "Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın güvenliği her şeyden önce gelir. Eskişehir'imizde hiçbir evladımızın en küçük bir olumsuzlukla karşılaşmasına müsaade etmeyiz." dedi.
Vali Yılmaz, okulların çevresinden servis güzergahlarına, trafik güvenliğinden bağımlılıkla mücadeleye kadar her alanda titizlikle tedbirlerin alındığını belirtti. Devletin tüm kurumlarının uyum içinde çalıştığını ve öğrencilerin huzurla eğitim görmesi, ailelerin de çocuklarını güvenle okula gönderebilmesi için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.
Toplantıya Vali Yardımcısı Yakup Güney, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, İl Emniyet Müdürü Tolga Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın da katıldı.





