Samsun'un Havza ilçesinde, Havza Aşağısusuz Cem Evi Derneği tarafından 'Sazımız Sözümüz' adlı anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Havza Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, eğitimde hayatını kaybeden şehit öğretmen ve öğrenciler anıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Havza Aşağısusuz Cem Evi Derneği Başkanı Cenk Turhan, okul saldırılarında yaşamını yitiren öğretmen ve öğrencilere Allah'tan rahmet diledi. Turhan, "Küçük yaştaki canlarımızın ellerine silah değil saz yakışır. Bir daha böyle elim olayların yaşanmaması en büyük temennimiz." ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından, dernek faaliyetleri hakkında bilgiler paylaşıldı. Gecede, aşıklar Özgür Polat, Hüseyin Korkankorkmaz ve Seyfi Alkan tarafından birbirinden güzel nefesler seslendirildi. Ayrıca, okul saldırılarında hayatını kaybedenler için aşıklar tarafından duygu dolu ağıtlar yakıldı.
Etkinliğin sonunda, sponsor Sadık Turhan'a bir plaket takdim edildi. Plaketi, önceki dönem Samsun Milletvekili ve On İki Yıldız Kültür Bilim Eğitim ve Sosyal Yaşam Vakfı kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Kemal Zeybek ile dernek başkanı Cenk Turhan birlikte sundu.
Etkinliğe, Kemal Zeybek'in yanı sıra Havza İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Oğuz Ertuğ, CHP Havza İlçe Başkanı Şener Geçit, Havza Muhtarları Derneği Başkanı Adem Şahin, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Havza Şube Başkanı Necati Köse ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.




