Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü, Sakarya'nın da içinde bulunduğu Polatlı-Eskişehir-Bozüyük-Bilecik-Pamukova ve Kayaş-Sivas hat kesimleri arasındaki gar, istasyon ve saydinglerde otla mücadele kapsamında ilaçlama yapacağını bildirdi.

TCDD'den yapılan açıklamada, mücadelede kullanılan ilaçların insan ve hayvan sağlığını etkileyici özellikler taşıması nedeniyle tehlike oluşturduğu belirtildi. Bu sebeple, belirtilen demir yolu hat kesimleri ile istasyonların çevresinde yaşayan vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

Vatandaşların, demir yolu güzergahı ve yakınındaki arazilerde ilaçlama tarihlerinden itibaren en az 15 gün boyunca ilgili sahaya yaklaşmamaları ve hayvanlarını belirtilen yerlerden uzak tutmaları konusunda uyarıldı. İlaçlama çalışmaları kapsamında, 20 Nisan-20 Mayıs tarihleri arasında Polatlı-Eskişehir-Bozüyük-Bilecik-Pamukova hat kesimlerinde, 20 Mayıs-11 Haziran tarihleri arasında ise Kayaş-Sivas hat kesimleri üzerinde çalışmalar gerçekleştirilecek.