Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, Kadın Destek Uygulaması'na (KADES) gelen bir ihbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, çevreye rastgele silahla ateş açan ve direnen şahsı yaralı olarak etkisiz hale getirdi.
Güllük Mahallesi Ayvalı Sokak'taki olay, gece saatlerinde KADES'e yapılan bir ihbarla başladı. Ekipler, Tuncay E. (41) isimli şahsın eşi ve annesini darp ettiğini tespit etti. Şüpheli Tuncay E., polislere tüfekle karşılık verip silahla hamlede bulununca olay yerine takviye personel ve özel harekat timleri sevk edildi. Çevre güvenliği sağlandıktan sonra, bahçe içerisinde tüfekle rastgele ateş eden ve güvenlik çemberini aşarak polislere silah doğrultan şahıs, tüm uyarılara rağmen teslim olmayınca ekiplerce etkisiz hale getirildi.
Yaralı olarak ele geçirilen Tuncay E., ambulansla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay yeri inceleme ekipleri, kurşun isabet eden ev ve araçlarda detaylı inceleme yaparken, yol ortasında bulunan tüfeğe de el konuldu.
Olay anı, bir mahalle sakini tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde, polislerin silahlı şahsa uyarıda bulunması, ekiplerin sokakta koşuşturması ve şüphelinin vurularak etkisiz hale getirilmesi yer alıyor.




