Profesyonel Futbol Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Amedspor ile Eyüpspor arasında oynanan karşılaşmanın ardından kulübe ve futbolcuya ağır cezalar kesti. Saha olayları ile merdiven boşluklarının boş bırakılmaması gerekçesiyle Amedspor’a toplam 780 bin TL para cezası verilirken, rakip oyuncuya yönelik şiddetli hareketi ve ihraç sonrası eylemleri nedeniyle İsviçreli futbolcu Samuel Ballet 3 maç men ve 200 bin TL para cezasına çarptırıldı.
Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, 1 Kasım tarihinde gerçekleşen Amedspor-Eyüpspor müsabakasının ardından aldığı kararları kamuoyuyla paylaştı. Açıklanan kararlarda hem kulübün organizasyonel ve taraftar kaynaklı ihlalleri hem de futbolcuların disiplin dışı hareketleri sert bir şekilde cezalandırıldı.
Samuel Ballet’e 3 maç men
Amedspor’un İsviçreli futbolcusu Samuel Ballet, Eyüpspor karşılaşmasında gördüğü kartlar ve sonrasındaki tutumu nedeniyle ağır bir faturayla karşılaştı. PFDK, maç sırasında rakip takım oyuncusuna yönelik gerçekleştirdiği şiddetli hareket sebebiyle Ballet'e 3 resmi müsabakadan men ve 100 bin TL para cezası verdi.
Bununla da kalmayan Kurul, futbolcunun kırmızı kart görerek ihraç edildikten sonra gerçekleştirdiği sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle de 100 bin TL ilave para cezası uyguladı. Böylece İsviçreli hücum oyuncusuna kesilen toplam para cezası 200 bin TL'ye yükselirken, oyuncu takımını kritik mücadelelerde yalnız bırakacak.
Amedspor’a 780 bin TL para cezası
Kulüp cephesinde ise en büyük kalemi stadyumdaki fiziki ve taraftar kaynaklı ihlaller oluşturdu. PFDK, söz konusu karşılaşmada merdiven boşluklarının boş bırakılmaması kuralının ihlal edilmesi nedeniyle Amedspor’a 500 bin TL para cezası kesti. Disiplin talimatnamelerine göre bu kural ihlalinin aynı sezon içerisinde dördüncü kez tekrarlanmış olmasının, cezanın katlanmasında belirleyici rol oynadığı ifade edildi.
Ayrıca müsabaka esnasında taraftarların neden olduğu saha olayları gerekçesiyle de kulübe ilave 280 bin TL para cezası uygulandı. Böylece yeşil-kırmızılı kulübün bu maç dolayısıyla ödeyeceği toplam para cezası 780 bin TL seviyesine ulaştı.
Maddi cezaların yanı sıra taraftarlara yönelik sportif yaptırımlar da devreye sokuldu. Saha olaylarına karıştığı tespit edilen taraftarların bulunduğu Doğu Alt Tribün 130 numaralı blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kartlarının bloke edilmesine karar verildi. Alınan bu ceza doğrultusunda, ilgili blokta yer alan taraftarlar Amedspor’un kendi sahasında oynayacağı bir sonraki iç saha maçını tribünden takip edemeyecek.