İlk yarısı golsüz tamamlanan mücadelede Beşiktaş, 54. dakikada Junior Olaitan’ın golüyle öne geçti. Ev sahibi ekip, Osmand ve Duran’ın golleriyle skoru 2-1’e getirdi. 86. dakikada sahneye çıkan Orkun Kökçü, skoru 2-2’ye taşıdı. Ancak yalnızca bir dakika sonra Duran’ın golü Celtic’e galibiyeti getirdi.
Avrupa Ligi’ne iki galibiyetle başlayan Beşiktaş, son iki maçında galibiyet alamadı. Crystal Palace beraberliği ve Celtic mağlubiyetinin ardından siyah-beyazlı ekip 7 puanda kaldı. İlk üç haftayı puansız geçen Celtic ise Beşiktaş karşısında ilk galibiyetini elde ederek puanını 3’e yükseltti.
Beşiktaş’ın deplasman sorunu sürüyor
Süper Lig’de deplasmanda istediği sonuçları alamayan Beşiktaş, kötü gidişatını Avrupa’ya da taşıdı. Ligdeki beş dış saha maçında yalnızca bir galibiyet alabilen siyah-beyazlılar, Celtic karşısında da sahadan mağlubiyetle ayrıldı.
Orkun 21 gün sonra golle döndü
15 Ekim'de Hoffenheim ile oynanan UEFA Avrupa Ligi 2. hafta maçında sakatlanan Orkun Kökçü, 21 günlük aranın ardından formasına kavuştu.
76. dakikada Salih Özcan'ın yerine oyuna giren Orkun Kökçü, 86. dakikada uzaktan attığı şık golle skoru 2-2'ye getirdi.
Ligde Trabzonspor, Başakşehir ve Kasımpaşa maçlarında takımından ayrı kalan Orkun, Avrupa'da da Crystal Palace müsabakasında görev yapamadı. Beşiktaş bu süreçte Trabzonspor'a yenilirken Crystal Palace ve Kasımpaşa'yla berabere kaldı. Başakşehir karşılaşmasından ise galibiyetle ayrıldı.
Celtic: 3 - Beşiktaş: 2
Stat: Celtic Park
Hakemler: Sascha Stegemann, Christof Günsch, Marco Achmüller (Almanya)
Celtic: Johnstone, Lotomba (Dk. 61 Donovan), Carter-Vickers (Dk. 78 Murray), Scales, Tierney, Baur, McGregor, Forrest (Dk. 61 Duran), Nygren, Tounekti (Dk. 61 Osmand), Hogh (Dk. 77 Hassan)
Beşiktaş: Nübel, Murillo, Agbadou (Dk. 70 Djalo), Emirhan Topçu, Ouattara (Dk. 83 Rıdvan Yılmaz), Olaitan, Salih Özcan (Dk. 76 Orkun Kökçü), Trossard, Cerny (Dk. 83 İlhan Fakılı), Poku, Oh (Dk. 70 Vlahovic)
Goller: Dk. 54 Olaitan, Dk. 86 Orkun Kökçü (Beşiktaş), Dk. 62 Osmand, Dk. 78 ve 87 Duran (Celtic)
Sarı kartlar: Dk. 60 Nygren (Celtic), Dk. 90+4 Murillo, Dk. 90+6 Emirhan Topçu (Beşiktaş)