Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni eğitim-öğretim yılında öğretmenlere ödenecek öğretim yılına hazırlık ödeneğini artırdı.
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla illere gönderilen yazıya göre, öğretmenlere her eğitim-öğretim yılında bir defaya mahsus verilen hazırlık ödeneği 8 bin 665 TL olarak belirlendi.
Ödenekten, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfında yer alan kadrolarda fiilen görev yapan öğretmenler yararlanabilecek.
Son üç yılda yaklaşık 6 kat arttı
Öğretim yılına hazırlık ödeneğinde son yıllarda dikkat çekici bir artış yaşandı. 2023 yılında 1.400 TL olarak uygulanan ödenek, 2026 yılı itibarıyla 8 bin 665 TL'ye yükseldi.
Böylece öğretmenlere verilen hazırlık ödeneği son üç yılda yaklaşık 6 kat artmış oldu.
1 milyon 70 binden fazla öğretmen yararlanacak
Yeni düzenleme kapsamında 1 milyon 70 binden fazla öğretmene öğretim yılına hazırlık ödeneği verilmesi bekleniyor.
Ödeme, eğitim-öğretim yılı öncesinde öğretmenlerin hazırlık giderlerine katkı sağlamak amacıyla her yıl bir defaya mahsus gerçekleştiriliyor.





