Samsunspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, ekip olarak doğru istikamette ilerlediklerini ve arzuladıkları oyun kalitesini kısa sürede sahaya yansıtacaklarını ifade etti.
Samsunspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, Nuri Asan Tesisleri'nde medya mensuplarıyla bir araya geldi. Göreve başlamasının ardından yönettiği 3 müsabakada arzu ettikleri neticeleri elde edemediklerine dikkat çeken Bjelica, "Amed Sportif Faaliyetler mücadelesinde kesinlikle başarılı bir futbol sergiledik, maçın hakkı en azından 1 puandı. Samsunspor'un içinde bulunduğu şartlarda görev yapmak aslında benim için alışılmadık bir durum değil."
Genel manada sezon devam ederken bazen ligde kalma savaşı veren ekiplerde, bazen de şampiyonluk hedefleyen takımlarda tecrübe edindim. İçinde bulunduğum bu tablo, teknik adam olarak benim için ilk kez karşılaştığım bir vaziyet değil.
Bazen bu gibi zorlukları aşmak için birkaç güne ihtiyaç duyarsınız. Bazen de bu süreç haftalar alabilir.
Ancak doğru ve iyi bir yolda olduğumuzu belirtebilirim; takımın ilerleyen haftalarda hak ettiği değeri göreceğine ve beklenen performansı sergileyeceğine eminim. Kolektif bir şekilde gelişim göstermemiz şart" şeklinde konuştu.
"Ülkemde ‘Samsunspor’a neden gittin’ diye soruyorlar"
Kariyerinde birçok kez UEFA Şampiyonlar Ligi tecrübesi yaşadığını hatırlatan Hırvat çalıştırıcı, "Hem ekibime hem futbolcularıma hem de kulübeye güvenim tam. Kendi ülkemde açıkçası neden Samsunspor'u tercih ettiğime dair sorularla karşılaşıyorum.
Şampiyonlar Ligi deneyimine sahip bir hocayım ve çok ciddi teknik adamlar ile takımlara karşı mücadele ettim. Birçok önemli antrenöre ve kulübe karşı ciddi bir birikim kazandım; bu yüzden 'Neden Samsunspor gibi zorluklar yaşayan bir takıma gittin' diye soranlar oluyor.
Ben de farklı ülkelerde ve takımlarda görev yaptım. Bu soruyu yöneltenlere Samsunspor'un çok büyük bir camia olduğunu belirttim ve burada çalışmaktan büyük mutluluk duyduğumu söylüyorum" ifadelerini kullandı.
Ara transfer döneminde kadroya yapılacak takviyeler hakkında da açıklamalarda bulunan Nenad Bjelica, "Bazı transferler elbette gerçekleştirilebilir ancak içeride yaptığımız görüşmeleri sizinle paylaşmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Hangi mevkilere ne tür takviyeler yapacağımızla ilgili konuları dışarıya yansıtmak gibi bir niyetim yok.
Fakat kulübümüz bu tür meseleleri zaten kendi içinde değerlendiriyor ve transfer dönemini en verimli şekilde geçirmeye çalışacaktır.
Yine de bugünden itibaren, yarınki karşılaşmadan başlayarak transfer dönemine kadar tüm oyuncularıma güveniyorum.
Burada bulunma sebeplerini en iyi şekilde kanıtlamak adına ellerinden gelenin fazlasını yapacaklarına eminim. Arzuladıkları performansı göstermeleri için ben de bir teknik direktör olarak onlara elimden gelen desteği vereceğim" dedi.
