Konya, Karaman, Afyonkarahisar ve Aksaray illerinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Konya'da sendika, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri Kılıçarslan Meydanı'nda bir araya gelerek Alaaddin Bulvarı'nda sloganlar eşliğinde yürüdü.
Konya'daki kutlamalara katılanlar, ellerinde bayraklar, pankartlar ve dövizlerle yürüyüşlerini Kılıçarslan Meydanı'nda sürdürdü. Etkinliğe çok sayıda kişi katılım gösterdi.
Karaman'da sendika, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti üyeleri, Karaman Lisesi önünde toplanarak 1. İstasyon Caddesi üzerinden Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na kadar sloganlar atarak yürüdü. Kutlamalara katılanlar, çeşitli flama ve dövizler taşıdı. Meydanda yapılan konuşmaların ardından katılımcılar müzik eşliğinde halay çekti.
Afyonkarahisar'da TÜRK-İŞ'e bağlı iş kolu üyeleri, ellerinde pankartlarla Güvenevler Mahallesi'ndeki il temsilciliği önünde toplandı. Türk Harb-İş Sendikası İç Batı Anadolu Bölge Temsilcisi Yasin Öztürk, "Emeğin değeri korunmalıdır. Çalışanların yaşam koşulları iyileştirilmelidir." ifadelerini kullandı. TÜRK-İŞ Afyonkarahisar İl Temsilcisi Muharrem Uslu da tüm sendika üyelerinin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı. Basın açıklamasına sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri de destek verdi.
Aksaray'da ise çeşitli sendikalar, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve işçiler, Necip Fazıl Kısakürek Caddesi'nden 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'na kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. İşçiler ve sendika üyeleri, konuşmaların ardından halay çekerek günlerini kutladı.





