İran Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Emir Hatemi, başkent Tahran'daki İmam Ali Subay Üniversitesi'nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Düşman gemilerinin Umman Denizi'ndeki deniz sahasına giremediğini ifade eden Hatemi, Hürmüz Boğazı'nın tamamen İran güçlerinin gözetimi altında olduğunu dile getirdi.
"Her türlü savaşa hazırız"
Hatemi, "Silahlı Kuvvetler her türlü savaşa hazır" diyerek İran'ın altyapısına saldırılması durumunda İsrail ve bu ülkeyle işbirliği yapan ülkelerin altyapılarının zarar göreceğini vurguladı.
İran halkının haklarına saygı gösterilene kadar Hürmüz Boğazı'nın kapalı kalacağını savunan Hatemi, düşmana ait çok sayıda askeri üssün zarar gördüğünü, düşmanın görme yetisinin zayıfladığını öne sürdü.