Hatay'ın İskenderun ilçesinde 7 yaşındayken geçirdiği trafik kazasında sol bacağını kaybeden 45 yaşındaki Figen Büyükdağ, 38 yıl süren hayaline kavuştu. Tam uyumlu protezine kavuşan Büyükdağ, Hatay Engelli Sosyal Girişimcilik Merkezi sayesinde yeniden umut dolu bir hayata adım attı.

Çocukken ekmek almak için çıktığı yolda kamyon çarpması sonucu yaralanan ve diz üstünden ampute edilen Büyükdağ, engeline rağmen hayata tutundu. Evlendikten sonra eşini akciğer kanseri nedeniyle kaybeden ve iki oğluna hem annelik hem babalık yapan Büyükdağ, geçimini sağlamak için yufka üretimine başladı. Hayırseverlerin desteğiyle aldığı geçici protezlerle rahat edemeyince, 8 ay önce Valilik ve Fiziksel Engelliler Vakfı işbirliğiyle açılan Hatay Engelli Sosyal Girişimcilik Merkezi'ne başvurdu.

Merkezdeki doktorların aldığı ölçüler doğrultusunda Figen Büyükdağ için özel bir protez tasarlandı. 30 Ocak'ta takılan yeni proteziyle daha rahat yürümeye başlayan Büyükdağ, haftada 2 gün fizyoterapi görüyor. Bu gelişme, onun yaşam kalitesini önemli ölçüde artırdı.

"Çok zor süreçlerden geçtim ve hiçbir şekilde yılmadım." diyen Figen Büyükdağ, hayatının çocuk yaşlardan itibaren zorluklarla dolu olduğunu ancak pes etmediğini vurguladı. "İnsanın başaramayacağı, yapmak isteyip de yapamayacağı hiçbir şey yok. Çok zor süreçlerden geçtim ve hiçbir şekilde yılmadım, hep 'başarırım' dedim ve başardım." ifadelerini kullanan Büyükdağ, yeni protezinin yaşamını kolaylaştırdığını belirtti.

Oğullarının artık kendi ayakları üzerinde durabildiğini söyleyen Büyükdağ, "Şimdi artık kendim için çalışıyorum. Hiçbir zaman kendime yiyecek, giyecek almadım sadece çocuklarım iyi olsun diye çaba gösterdim. Hamurumu yoğurup açıyorum. Kendimi 'Büyükdağ Üretim' diye tanıtıyorum, mutluyum." dedi. Gelecek hayali olarak ise küçük bir yer açıp "Büyükdağ" ismini bir levhaya yazdırmak olduğunu dile getirdi.