Fenerbahçe, sezon ortasında Faslı orta saha oyuncusu Sofyan Amrabat'ı Real Betis'e kiralamıştı. Real Betis'te düzenli forma şansı bulan Amrabat'a İspanyol ekibi kalıcı transfer için girişimde bulundu ancak anlaşma sağlanamadı.

Real Betisli yetkililer, Amrabat ile yaptıkları görüşmelerde yıllık 5 milyon euro olan maaşında indirime gitmesini talep etti. Ancak Faslı futbolcu bu öneriyi kabul etmedi.

Betis'in transferden çekilmesinin ardından bir diğer La Liga temsilcisi Villarreal, Amrabat için resmi girişimlere başladı. İspanyol basınında yer alan haberlere göre Villarreal yönetimi, Fenerbahçe ile bonservis pazarlığı yapıyor.

Fenerbahçe'nin Amrabat için talep ettiği bonservis bedelinin 10 milyon euro olduğu belirtildi. Villarreal cephesinin bu rakama sıcak baktığı ifade ediliyor.

Villarreal'in ilgisinden memnun olan Amrabat, kendisine yapılacak teklifi kabul etmeye hazırlanıyor. Ancak İspanyol kulübü, maaş indirimi talebini sürdürüyor. Amrabat'ın bu konuda fedakarlık yapması halinde transferin sonuçlanmasına kesin gözüyle bakılıyor.