Ersan Şen'den fon operasyonuna yönelik öneri

Ersan Şen'den fon operasyonuna yönelik öneri. Detaylar ve son gelişmeler Habersunum'da.

Ersan Şen'den fon operasyonuna yönelik öneri

Ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, bir Youtube kanalında gündemdeki soruşturma ve tartışmalar hakkında konuştu.

Ersan Şen, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan fon soruşturması, Manisa Turgutlu'da okul yakınındaki saldırı, Mansur Yavaş'ın CHP'den istifası, Adalar Belediye Meclisi'nde belediye başkan vekili seçimini AK Partili adayın kazanması gibi gündemdeki konular hakkında değerlendirmeler yaptı.

"Paralarına el konsun"

Ersan Şen, fon soruşturmasıyla ilgili "İddia edilenler doğruysa bu fonlara ilk girenlerin paralarına el konması gerekiyor." diye konuştu.

Şen, sözlerine şöyle devam etti:

"Bizim kanunumuz buna müsait. Bu sistemi kuranlar, ilk girenler, acayip paralar kazanıp; 2-3 ay önce, 10 gün önce birden alıp gidenlerin hepsi tespit edilmeli."

"Yeniden güven sağlanmalı"

Şen, telaffuzu zor olan paraları elde edenlerin tüm mal varlıklarına el konmasını gerektiğini söyledi.

Bunlara karışanların tespit edilmesinin borsaya yeniden güveni sağlamak için de geçerli olduğunu vurgulayan Şen, daha önce gündeme gelen dolandırıcılık vakalarındaki rakamların bu soruşturmadaki iddiaların yanında düşük kaldığını belirtti.

Deniz Ay
Editör