Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Kore ziyaretinin ardından uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, sermaye piyasalarında haksız kazanç elde eden, manipülasyona karışan ve fon soruşturmasında adı geçenlere yönelik hukuki süreçlerin tavizsiz şekilde işletileceğini belirtti.
Sermaye piyasalarındaki manipülasyonlara ve yatırımcıların zarara uğratılmasına değinen Erdoğan, piyasalarda güven ortamının güçlendirileceğini ifade etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuya ilişkin olarak, "Aziz milletim şunu çok iyi bilsin ki; haksız kazanç sağlayan, sermaye piyasalarını manipüle eden veya bunlara çanak tutan kim varsa, bunun hesabını verecek. Sermaye piyasalarımızı bu mikroptan temizleyecek, inşallah her açıdan daha sağlıklı bir yapıya kavuşturacağız." dedi.
"Kamu kaynağı kullanılmayacak"
Soruşturma kapsamında Devlet Denetleme Kurulu'nun incelemelerini sürdürdüğünü aktaran Erdoğan, tasfiye ve ödeme süreçlerinin kamu kaynağı kullanılmadan yönetildiğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sürecin işleyişi hakkında şu açıklamayı yaptı:
"Bu konuda gerekli yol haritasını oluşturduk, gerekli talimatları verdik. Yol haritasına göre her kurum kendi görevini yerine getiriyor. Yani buradan daha önce yaptığım açıklamalarda da söylediğim gibi herhangi bir taviz vermemiz mümkün değil. Gerek mevzuat gerek idari tedbirler gerek yargı süreçleri hepsi yakın takibimizde. Rüşvet, usulsüzlük, suistimal, bütün bunlar tek tek ortaya çıkartılıyor. Tabii bir gerçek var? Nedir bu gerçek? bakıyorsunuz hiç ummadığınız insanlar, bu işlerin içerisine girmişler. Yargı bunları tespit ediyor ve gerekeni yapıyor. Biliyorsunuz Devlet Denetleme Kurulu'nu görevlendirdim. Onlar da kendi incelemelerini yürütüyor. Oradan çıkacak netice de çok çok önemli. Cevdet Bey Başkanlığındaki Fon Koordinasyon Kurulumuz, düzenli ve sık aralıklarla toplanıyor. Kurul'da alınan kararlar çerçevesinde ödemeler konusunda, ihtiyaç duyulan adımlar atılıyor. Olağan tasfiyelerin ardından, biliyorsunuz, geçen hafta cuma günü itibarıyla olağanüstü tasfiyelerde ödemeler başladı. Güvence verildiği gibi, bu ödemeler aralıksız yapılıyor. Kamu kaynağı kullanılmadan bu sürecin yönetilmesi temel prensibimiz. Altını çizerek söylüyorum, kamu kaynağı kullanımı burada söz konusu değil. Tam aksine herkes fonla ilgili ödemesi gerekeni ödeyecek, tasfiyeler yapılacak ve tahsilatlar gerçekleştikten sonra da gerekli olan yerlere ödemeler gerçekleştirilecek."