Edirne'nin çeşitli ilçelerinde sanat, sağlık ve tarım alanlarında önemli etkinlikler düzenlendi. Uzunköprü'de sanat ve edebiyat buluşması, kent merkezinde aşı farkındalığı ve Enez ile Havsa'da halk sağlığını ilgilendiren çalışmalar yapıldı.

Uzunköprü Belediyesi tarafından organize edilen "Uzunköprü Sanat ve Edebiyat Günleri" etkinliği devam ediyor. Belediye Başkanı Ediz Martin, etkinlik alanını ziyaret ederek yazar ve sanatçılarla bir araya geldi. Sanatçıların eserlerinin incelendiği buluşmada, etkinliklerin söyleşi ve imza günleri gibi kültürel programlarla süreceği bildirildi.

Dünya Aşı Haftası kapsamında Trakya Üniversitesi Eczacılık Öğrencileri Birliği (ETUPSA) üyeleri Edirne'de farkındalık etkinliği gerçekleştirdi. Saraçlar Caddesi'nde düzenlenen etkinlikte, öğrenciler vatandaşlara aşıların önemi hakkında bilgi verdi. Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Alparslan Semih Salan da etkinlikte yer alarak öğrencilere destek oldu. Etkinlikte, bulaşıcı hastalıklardan korunmada aşıların rolü ve yanlış bilinenler hakkında bilgilendirme yapıldı, broşürler dağıtıldı.

Enez İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, sivrisineklerle mücadele kapsamında larvasit çalışması yürüttü. Sütçüler ve Büyükevren köyleri ile Enez merkezde yapılan uygulamalarla sivrisinek popülasyonunun kontrol altına alınması ve halk sağlığının korunması hedefleniyor. Çalışmaların program dahilinde devam edeceği belirtildi.

Havsa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, ortaokul öğrencilerine yönelik gıda güvenliği eğitimi verdi. Melahat Kilimci Ortaokulu'nda gerçekleştirilen eğitimde, Veteriner Hekim Senay Tatlıoğlu Barlas ve Mühendis Okan Dallı, öğrencilere gıda güvenliği, muhafazası, hijyeni ve israfın önlenmesi konularında bilgi aktardı. Bu tür eğitimlerin bilinçli tüketici nesiller yetiştirmek amacıyla sürdürüleceği kaydedildi.