Çankırı'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu yıl da unutulmaz etkinliklerle kutlandı. Gökyüzü, mapping ve dron gösterileriyle renklendi. Çankırı Belediyesi tarafından organize edilen bayram kutlamaları kapsamında bir de fener alayı düzenlendi.

Karatekin Parkı'nda bir araya gelen çocuklar ve vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve fenerlerle, çocuklardan oluşan bando eşliğinde Kent Meydanı'na yürüdü. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Uğurcan Öğretmen ve Keloğlan Çocuk Korosu sahne aldı. Engelli bireylerin halk oyunları gösterileri ve okunan şiirler de programın önemli anlarındandı.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, yaptığı konuşmada, 23 Nisan'ın önemine vurgu yaptı. Esen, "Bugün kent meydanımızda gerçekleştirdiğimiz bu anlamlı programda belediyemiz bünyesindeki Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi öğrencilerimiz, çocuk meclis üyelerimiz, halk oyunları ekibimiz olmak üzere tam 350 evladımızın emeği alın teri, heyecanı ve coşkusu var. Her birinizin gözlerindeki o ışık bu meydanı aydınlatmakla kalmıyor, hepimizin de yüreğine umut oluyor." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Çankırı Müzesi üzerinde büyüleyici bir mapping gösterisi sunuldu. Ardından gökyüzünde birbirinden renkli görüntülerin oluştuğu dron gösterisiyle bayram kutlamaları zirveye ulaştı.