Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde normal süresi ve uzatma bölümleri 0-0 biten maçta Samsunspor'u penaltı atışları sonucunda 3-1 mağlup eden Trabzonspor'un teknik direktörü Fatih Tekke, tur atlamanın kendileri için çok değerli olduğunu ve taraftarları mutlu ettiklerini düşündüğünü belirtti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Tekke, çok önemli bir karşılaşmayı lehlerine sonuçlandırdıklarını söyledi. Samsunspor'u ve taraftarlarını kutlamak gerektiğini vurgulayan Tekke, "Bizim açımızdan oyunun ilk bölümü iyi geçmedi. Tabii ki bir üst tura çıkmak bizim için çok önemli ve değerliydi. Biraz hasar aldık ama bugün Samsunspor taraftarını, oyuncularını kutlamam lazım. Yani bu maçı kırmızı karttan sonra uzatmaya taşımaları, son ana kadar mücadele etmeleri bence çok önemliydi." dedi.

Tekke, Samsunspor'un son haftalardaki oyun ritmini beğendiğini ifade ederek, "Bizim açımızdan oyunun ilk bölümü çok olumlu geçmedi. İkinci bölümü daha iyi. Ama uzatmaya bırakmamamız gereken bir maçtı." diye konuştu. Çok fırsat yakaladıklarını ancak üretkenlikte yetersiz kaldıklarını dile getiren Tekke, "Her şeye rağmen çok zor bir deplasmanda her şeyle kupaya konsantre olmuş komşu ilin çok değerli takımı Samsunspor'un, mücadelesi bizi zorladı açıkçası ve penaltılarda da Onana ön plana çıktı. Dolayısıyla zor bir karşılaşma bizim lehimize bitti çok şükür." şeklinde konuştu.

Önlerindeki yoğun fikstüre de değinen Tekke, "Şimdi hemen pazartesi bir maç var. Buradan evimize döneceğiz 3-4 saatte inşallah kazasız belasız dönersek, yarın dinleneceğiz. Cumartesi bir antrenman, pazar günü tekrar yolculuk. Ve bizim için gene çok zor bir deplasman. Samsunspor gibi çok benzer oyun ritmini bulmuş, iyi bir takım ile oynayacağız." ifadelerini kullandı.

Hakem performansına da değinen Tekke, Türkiye'de hakemlerin hep eleştiri konusu olduğunu belirterek, "Ben bugün çok net söyleyeyim. Hakemi yine beğenmedim. Kırmızı kart pozisyonu hiç görmedim. Biz Trabzonspor olarak top bizdeyken oynamaya çalışan bir takımız. Bugün ilk yarıda çok iyi oynayamadık. Direkt kaleye gideceğimiz bir iki pozisyon vardı ve bunlara çalışmıştık. Bunun fazla olması lazımdı." dedi.

Oyuncularının sahadaki performansına ilişkin ise Tekke, "Oyuncularım geldiğim günden bu yana söylediğim şeylerin tersini yapmadı. Saha içerisinde biz ne söylediysek yapmaya çalıştı. Hepsinin ayaklarına, gönüllerine sağlık. Hepsi biz ne diyorsak onu yapıyorlar. Dolayısıyla burada hata varsa bu bana ve teknik ekibe ait." diyerek sözlerini tamamladı.