Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, beraberlerindeki Vali Davut Gül ve İBB Başkanvekili Nuri Aslan ile Ayazağa'da incelemelerde bulundu. Sel mağdurlarının taleplerini dinledi.
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, afetlerin sık sık yaşanacağını söyledi. Afetlerin izlerini kaldıracaklarını belirten Kurum, şunları kaydetti:
"Afetleri daha sık yaşayacağız"
"İstanbul'umuza, tüm hemşerilerimize geçmiş olsun diyoruz. İlk andan itibaren devletimizin tüm birimleri, koordinasyon içinde bir çalışma sergiliyoruz. Öncelikle hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Dün akşam itibariyle yaptığımız koordinasyon sonra Ayazağa'yı birlikte görmek istedik. Bugün sahada vatandaşımızla beraberiz. İklim değişiyor, bu afetleri daha sık yaşayacağız. Dolayısıyla iklim değişikliği ile mücadele etmek bir tercih değil, zorunluluk.
Bir afet yaşadık ve bu afet sonrası vatandaşımızın ne ihtiyacı varsa gidereceğiz. Önce bu afetin izlerini kaldıracağız. Ama kayıplarımız var hızlı bir şekilde arama faaliyetlerini yürütüyoruz. Ardından kalıcı çözümlere ilişkin istişarelerde bulunacağız. Ayazağa'nın, Sarıyer'in, İstanbul'un neye ihtiyacı varsa biz hazır olduğumuzu söylüyoruz. Yarım kalan dere ıslahının devamı çok elzem. Buna ilişkin İBB Başkanvekilimiz ve Sarıyer Belediyemiz ile bir görüşme yaptık. Yapılması gerekenleri birlikte yapmak üzerine bir karar aldık. Bundan sonraki afetlerde insanımız aynı sorunu yaşamasın."
"4 vatandaşımız kayıp"
Bakan Çiftçi, "Şu anda dört tane vatandaşımız hala kayıp olarak aranıyor. Onlardan haber almaya çalışıyoruz. İstanbul'da 46 bin arkadaşımız, AFAD çalışanlarımız, gönüllülerimiz, sahil güvenlik, jandarma, belediye ekiplerimiz çalışmalarına aralıksız devam ediyorlar" açıklamasında bulundu.