Ankara'nın binlerce yıllık tarihi dokuları, "Uluslararası Ankara Marka Buluşmaları"nda dijital bir şölenle ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından ATO Congresium'da düzenlenen etkinlikte, "Doku Ankara Immersive Video Space" adlı 150 metrekarelik alanda, şehrin tarihi dokuları dijital enstalasyonlarla hayat buldu.

Proje kapsamında, Ankara'nın taş, ahşap, motif ve kumaşlardaki estetik dili ile yaşam kültürü dijital ekrana taşındı. Bu görkemli sunumda, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Ahi Şerafeddin Camisi (Arslanhane Camisi), Gordion Mezarı ve Ankara evleri gibi önemli kültürel miraslar da dijital olarak sergilendi.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Doku Ankara deneyim alanının etkinliğin büyükelçilerden gençlere kadar her kesimden büyük ilgi gördüğünü belirtti. Baran, bu yıl Ankara'nın "Türk dünyası başkenti" olması ve NATO toplantısına ev sahipliği yapması nedeniyle uluslararası alanda daha görünür olacağını vurguladı. Kadim Ankara'yı, tarihinden miras kalan dokular ve minyatür sanatıyla tanıtmayı amaçladıklarını ifade etti.

Baran, "Ankara'yı binlerce yıllık tarihin derinliklerinden süzülerek gelen dokularla anlatmak farklı ve ilgi çekici olmuştu. Doku Ankara, '5. Uluslararası Ankara Marka Buluşmaları'nın 'yapan zeka ve yapay zeka' konseptine uygun şekilde, dijital ekrana deneyim alanı olarak aktarıldı. Frigler'den Roma'ya, Bizans'tan Selçuklu'ya, Osmanlı'dan Cumhuriyet'e uzanan binlerce yıllık tarihinin izlerini ses ve ışık gösterisi olarak izlemek gerçekten heyecan verici deneyim oldu. Gelen yorumlardan ve alanın önündeki sıralardan da büyük ilgi gördüğünü söyleyebiliriz," şeklinde konuştu.