AK Parti'den 'erken seçime' ilişkin yeni açıklama

AK Parti'den 'erken seçime' ilişkin yeni açıklama. Detaylar ve son gelişmeler Habersunum'da.

AK Parti'den 'erken seçime' ilişkin yeni açıklama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, "Türkiye Yüzyılı Buluşmaları" etkinliği kapsamında Ağrı'da açıklamalarda bulundu.

Seçim tarihine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yavuz, seçimlerin normal takviminde yapılması halinde Mayıs 2028'de gerçekleştirileceğini belirtti. Yavuz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin seçimlerin yenilenmesine yönelik karar alması durumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir dönem daha aday olabileceğini ifade etti.

Yavuz, "Seçimler normal zamanda olacaksa kanun gereği Mayıs 2028'de olacak. Ama biz Meclis'in seçim yenileme kararı almasını arzu ediyoruz. Çünkü Meclis seçim yenileme kararı alırsa Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bir dönem daha aday olabilecek. Ama bu öne alma 6 ay, 1 yıl olması gerekmiyor. Çok net söylüyorum bu bir hafta bile olsa maksat hasıl oluyor. O zaman niye biz acele edelim ki şimdi iş yapma zamanı" ifadesini kullandı.

Ali İhsan Yavuz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlerin zamanında yapılacağı yönündeki açıklamalarına da değinerek, seçimin bir veya iki hafta öne alınmasının zamanında yapılmış sayılacağını söyledi.

Yavuz, "Dolayısıyla vaktinden kısa bir süre önce seçim yenileme kararını Türkiye Büyük Millet Meclisi 360 milletvekiliyle alırsa Sayın Cumhurbaşkanımızın yeniden adaylığının önü açılacak. Bunun böyle olacağını da öngörüyoruz. Ama onun için acelemiz yok" diye konuştu.

Yavuz, seçim tarihine ilişkin değerlendirmesinde, "Biz iş yapma zamanında işlerimizi yapalım. Seçim tarihi mayıs, ondan çok kısa bir süre önce seçim yenileme kararının alınabileceğini ve Sayın Cumhurbaşkanımızın da aday olacağını öngörüyorum" ifadelerini kullandı.

Deniz Ay
Editör