DOLAR 32,4826
EURO 34,9797
ALTIN 2434,22
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Lüleburgaz’ın deprem raporu: 4 kattan yükseğe izin yok!

Lüleburgaz Belediyesi Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında 2015 yılından bu yana başvurusu ve tespiti yapılan 162 adet depreme dayanıksız binadan 159’unun yıkımını gerçekleştirirken eski imar alanlarında 5, yeni imar alanlarında da 4 kattan yüksek yapıya izin vermiyor.

Lüleburgaz’ın deprem raporu: 4 kattan yükseğe izin yok!
16.08.2023 12:06
A+
A-

Lüleburgaz Belediyesi Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında 2015 yılından bu yana başvurusu ve tespiti yapılan 162 adet depreme dayanıksız binadan 159’unun yıkımını gerçekleştirirken eski imar alanlarında 5, yeni imar alanlarında da 4 kattan yüksek yapıya izin vermiyor. Belediye ayrıca depreme dayanıksız olduğu tespit edilen belediye hizmet binasını da boşaltarak dönüşüme kendi evinden başlamış oldu.

17 Ağustos 1999 depreminin üzerinden 24 yıl geçerken Lüleburgaz Belediyesi kent genelinde depreme hazırlık çalışmalarını sürdürüyor. Lüleburgaz Belediyesi, depreme dayanıksız olduğu tespit edilen yapıların da hızlı bir şekilde yıkılmasını sağlarken itfaiye ekipleri de gerçekleştirdiği tatbikatlarla olası bir afete karşı hazırlıklarını sürdürüyor.

Yatay mimarili kent!

Uzun yıllardır yatay mimariyi tavizsiz bir şekilde uygulayarak eski imar alanlarında 5, yeni imar alanlarında da 4 kattan yüksek yapıya izin vermeyen Lüleburgaz Belediyesi bu uygulamasıyla diğer kentlere de örnek oluyor. Yeni imar alanlarını da gelecek odaklı ve planlı bir şekilde hayata geçiren Lüleburgaz Belediyesi uyguladığı bu katı kural sayesinde kentte dikey mimarinin önüne geçti.

159 bina yıkıldı

Lüleburgaz Belediyesi Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında da çalışmalarına devam ediyor. Belediye, bu çerçevede 2015 yılından bu yana başvurusu ve tespiti yapılan 162 adet depreme dayanıksız binadan 159’unun yıkım işlemlerini gerçekleştirdi. Öte yandan yakın bir zaman öncesinde depreme dayanıksız olduğu tespit edilen belediye hizmet binası da tamamen boşaltıldı. Geri kalan 2 adet bina ise yasal süreçlerinin tamamlanmasının ardından yıkılacak.

Toplanma Alanları’na çevrim içi erişim!

AFAD ile koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdüren Lüleburgaz Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü de kent genelinde 40 adet acil toplanma alanı belirledi. Her mahallede belirlenen acil toplanma alanlarına vatandaşlar luleburgaz.bel.tr internet adresi içinde yer alan “Acil Toplanma Alanı” butonuna tıklayarak ulaşabiliyor. Öte yandan Lüleburgaz, Kırklareli il genelinde en fazla acil toplanma alanına sahip ilçe konumunda bulunuyor. Lüleburgaz İtfaiyesi ayrıca İl Afet Risk Azaltma Planı çerçevesindeki çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.